POMUL VIEȚII LA DUBAI: Republica Moldova participă la evenimentul mondial din capitala EAU

04 oct 2021
Țara noastră e prezentă la evenimentul mondial din capitala Emiratelor Arabe Unite pentru a „demonstra istoria țării, moștenirea bogată și potențialul de creație al poporului său”, a declarat într-un interviu pentru agenția WAM Victor Hăruță, ambasadorul Republicii Moldova în EAU, cu ocazia deschiderii, la 1 octombrie, a EXPO 2020, întârziată cu un an din cauza pandemiei, anunță AGROMEDIA cu referire la Ipn.md.
 
Relatând despre principiile determinante de prezentare a Moldovei la Expo 2020 Dubai, Ambasadorul le-a plasat pe trei subiecte de bază: Discover Moldova, Taste Moldova și Invest in Moldova, „o țară cu un climat fiscal blând, o creștere economică stabilă, costuri echilibrate și o amplasare excelentă în centrul Europei”.
 
Ambasadorul Victor Hăruță despre expoziție
 
„Întreaga fabulă și tematică a pavilionului nostru se axează pe simbolul care ne caracterizează – Pomul vieții. Orice sămânță pusă în solul fertil al țării mele rezultă într-o minune. Orice ram al pomului nostru reprezintă o posibilitate de creștere și are o importanță aparte, vorbind despre experiența și ramurile strategice ale economiei Moldovei”, a spus Hăruță.
 
Călătoria virtuală pe plaiul mioritic începe în secțiunea „Descoperă Moldova”, unde vizitatorii savurează peisajele pitorești din această țară verde, admiră straiele naționale și instrumentele muzicale și iau cunoștință cu descrierea bucatelor tradiționale moldovenești și a deliciilor culinare. Zona meșteșugurilor e consacrată utilajelor cu care se lucra altădată, dar și industriei textile moderne a țării. Aici vizitatorii vor putea avea sesiuni de master-class pe diferite meșteșuguri. În zona consacrată investițiilor, persoanele interesate vor putea discuta cu echipa Agenței de investiții a Republicii Moldova.
 
„Avem drept scop să le creăm vizitatorilor impresia că Republica Moldova este o țară care subscrie concepției dezvoltării stabile prin păstrarea naturii și energiei, utilizarea resurselor alternative și o producție ecologică”, spune Hăruță.

Sursa: ipn.md
Top știri

CONCEPEREA PLANULUI DE FERTILIZARE, în condiţiile în care inputurile s-au scumpit

27 oct 2021

OBIECTIV ATINS: R.Moldova a reușit să armonizeze legislația națională cu cea europeană

25 oct 2021

ZILE CALDE ȘI NOPȚI RECI: Vezi prognoza meteo pentru 25 – 31 octombrie

25 oct 2021

STARE DE URGENȚĂ ÎN R. MOLDOVA DIN CAUZA DEFICITULUI DE GAZE

22 oct 2021

VIDEO: SISTEM DE RĂDĂCINĂ PROTEJATĂ PENTRU CREȘTEREA A 10 MII DE PUIEȚI

22 oct 2021
Din aceiași categorie

PRIMELE CIREȘE AU PREȚ DE "LUX". Un kilogram costă până la 150 de lei

10 mai 2020

A FURAT UN STUP CA SĂ DEVINĂ APICULTOR. Cazul unui bărbat din Râbnița, de râs și de plâns. Detalii, AICI

23 jun 2021

GUVERNUL A DECIS: Produsele autohtone vor ocupa 50 la sută din rafturile comerciale. Câte din ele se conțin în lista aprobată

15 jul 2021

DE CE MIEREA DE SALCÂM DIN ACEST AN COSTĂ 150 LEI DE KILOGRAM? Vezi argumentele apicultorilor

16 jun 2021

VIN ÎNGHEȚURILE. Meteorologii au anunțat Cod Galben în toată țara

17 sep 2021

POMUL VIEȚII LA DUBAI: Republica Moldova participă la evenimentul mondial din capitala EAU

POMUL VIEȚII LA DUBAI: Republica Moldova participă la evenimentul mondial din capitala EAU

POMUL VIEȚII LA DUBAI: Republica Moldova participă la evenimentul mondial din capitala EAU

loading ...