PREGĂTIȚI HAINELE CĂLDUROASE, VREMEA SE RĂCEȘTE SIMȚITOR. Meteo, AICI

19 sep 2022
Săptămâna aceasta vine cu temperaturi scăzute și ploi în unele regiuni din țară. Va fi mult mai rece decât săptămâna precedentă. Ziua, vom avea +15, +20 de grade, iar noaptea, mercurul din termometre va coborî până la +4 grade Celsius. La Nord, va ploua aproape zilnic. La Centru, meteorologii transmit ploi slabe pentru ziua de marți.

În raioanele din nordul țării, vremea va fi în mare parte posomorâtă, cerul – noros și vor cădea ploi de scurtă durată de marți, până sâmbătă. Ziua, se vor înregistra +15, +19 grade, iar noaptea, temperaturile nu vor urca mai sus de +4, +8 grade Celsius.

La Centru, avem mai mult soare, dar e posibil să apară câțiva nori de ploaie marți. Maximele se opresc la +20 de grade, iar minimele vor oscila între +5, +9 grade Celsius.

La Sud, vremea fa fi stabilă, cu înnorări trecătoare și fără precipitații. În timpul zilei, se vor înregistra +17, +21 de grade Celsius. Pe parcursul nopții, vor fi +5, +10 grade Celsius, cu excepția nopții de marți spre miercuri când va fi mai cald: +17 grade.

Condițiile meteorologice pe parcursul ultimei perioade au fost în fond favorabile pentru coacerea și acumularea zahărului la culturile pomicole și struguri, cât și pentru recoltarea roadei culturilor agricole. La sfeclă de zahăr a continuat creșterea rădăcinii principale. La semănăturile cu porumb s-a semnalat coacerea deplină. La floarea-soarelui pe o mare parte a teritoriului s-a semnalat coacerea deplină, gospodăriile agricole ale țării efectuează recoltarea semințelor.

La culturile pomicole a continuat creșterea rodului și recoltarea roadei. La soiurile tehnice a viței de vie a continuat coacerea, iar la soiurile de masă se semnalează coacerea și recoltarea roadei.

loading ...