PRODUCĂTORII AGRICOLI DIN TOATĂ ȚARA S-AU ADUNAT LA „ZIUA FRUCTELOR”

08 jul 2022
Zeci de producători de fructe din toată țara s-au adunat astăzi la cea mai importantă Expoziție Specializată de tehnică și inovații în pomicultură „Ziua Fructelor”, organizată la Racovăț, Soroca, în gospodăria VitalilitiFruct Grup, administrată de fermierul Constantin Furculiță.

Evenimentul este organizat de Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct” și proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova. La expoziție sunt prezente 47 de companii naționale și internaționale cu echipament modern, soluții și instrumente inovative pentru obținerea celor mai calitative, inofensive și gustoase fructe.

Vitalie Gorincioi, președintele Moldova Fruct: În cadrul evenimentului, veți putea face cunoștință cu programul seminarelor, întrunirilor producătorilor, care vor fi organizate până la sfârșitul anului. Mulțumim gazdei evenimentului VitalitiFruct Grup, organizatorilor Proiectul Agricultura Performantă în Moldova, finanțat de USAID Moldova și sponsorilor generali.Diana Coșalâc, director adjunct AIPA: În numele AIPA, felicit organizatorii cu cea de-a patra ediție a expoziției „Ziua Fructelor”. Țin să menționez că prin intermediul programului de subvenționare, într-adevăr, se acordă o atenție sporită producătorilor de fructe din țara noastră. Vreau să vă asigur că acest sector va fi dezvoltat, va fi fortificat, asigurat cu finanțare și în continuare. Astfel ca Republica Moldova să producă fructe atât pentru consumul intern, cât și pentru export.

Iurie Tănase, Vicepreședintele raionului Soroca: Noi suntem alături de tot ce înseamnă agricultura în raionul Soroca, mai ales horticultura. Livădarii sunt baza agriculturii din Republica Moldova. Sper mult că într-un viitor apropiat, în țară vom mai avea așa afaceri cum are Constantin Furculiță aici. Numai cu o afacere foarte bine pusă la punct putem avea rezultate.Reprezentant al misiunii USAID în Moldova: Asemenea evenimente sunt foarte importante pentru că reușesc să conecteze reprezentanți din întregul lanț valoric al fructelor și să creeze conexiuni între aceștia, să sublinieze noile tendințe în procesul de producere și comercializare a fructelor. USAID a susținut sectorul agricol din Republica Moldova timp de peste 20 de ani. Statele Unite rămân un partener strategic al Republicii Moldova în acest domeniu, susținând sectorul fructelor. Republica Moldova poate fi mândră de succesele ei în domeniul producerii fructelor. Sectorul de producere a  merelor, care anterior, era dependent în proporție de 95% de piețele ruse, a exportat peste 67 mii tone de mere în 2022, iar 25 la sută din ele au mers spre țările UE, Golful Persic și Asia.

Iurie Fală, director executiv Moldova Fruct: Mulțumesc tuturor celor care Astăzi, vom avea un program deosebit de sesiuni de instruiri foarte interesante și utile, unde vor fi prezentate ultimele noutăți din sector. Vă invităm să vizitați toate stand-urile, prezentările practice. Vă urez succes și ploaie.

La sfârșitul zilei, toți participanții la expoziție vor avea parte de un program cultural artistic cu participarea mai multor colective și degustare de vinuri de la micii producători din țară.

PRODUCĂTORII AGRICOLI DIN TOATĂ ȚARA S-AU ADUNAT LA „ZIUA FRUCTELOR”

PRODUCĂTORII AGRICOLI DIN TOATĂ ȚARA S-AU ADUNAT LA „ZIUA FRUCTELOR”

PRODUCĂTORII AGRICOLI DIN TOATĂ ȚARA S-AU ADUNAT LA „ZIUA FRUCTELOR”

loading ...