PRODUSELE MOLDOVENEȘTI, PE RAFTURILE DIN ELVEȚIA

22 mar 2022
Republica Moldova ar urma să semneze un acord de liber schimb cu Elveția. Cel puțin asta a declarat astăzi președintele elvețian, Ignazio Cassis, în cadrul întrevederii cu președintele țării noastre, Maia Sandu. Oficialul este astăzi într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

Asta ar însemna că taxele vamale vor fi eliminate, iar produsele moldovenești vor ajunge și pe piața din Elveția. În timpul discursului, Maia Sandu a declarat că își dorește ca autoritățile din Elveția să accepte Moldova în componența EFTA, întrucât economia țării noastre a suferit mult în urma blocării comerțului cu țările din Est, odată cu declanșarea războiul din Ucraina.

Aderarea la EFTA ar fi o alternativă de realizare a produselor moldovenești în depășirea crizei create, a menționat Maia Sandu.

Președintele elvețian, Ignazio Cassis, a spus că se duc tratative pentru ca Republica Moldova să fie acceptată în clubul Asociației Europene a Liberului Schimb și să poată exporta produse pe piața din Elveția.

Dorim să avem un acord de liber schimb cu Moldova, pentru a deschide piața și pentru a anula aceste taxe vamale. Aceste discuții au loc în prezent. Evident sunt multe detalii, care urmează a fi puse la punct. Cum ar fi, ce vom face cu produsele agricole, țăranii și altele. Avem acorduri de genul dat cu vreo 30 de țări din lume și în cadrul acestui club EFTA, cum îl numim noi, îl vom pune în vigoare, astfel încât să favorizăm schimburile între Moldova și Elveția”, a declarat Ignazio Cassis, în cadrul conferinței.
 

PRODUSELE MOLDOVENEȘTI, PE RAFTURILE DIN ELVEȚIA

PRODUSELE MOLDOVENEȘTI, PE RAFTURILE DIN ELVEȚIA

PRODUSELE MOLDOVENEȘTI, PE RAFTURILE DIN ELVEȚIA

loading ...