PROGNOZA METEO PENTRU ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ. Cum va fi vremea în Moldova, vedeți AICI

28 nov 2022
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis prognoza meteo pentru ultima săptămână din toamna anului 2022. Potrivit specialiștilor meteorologi, vremea va fi predominant închisă și se va menține rece în toată țara. Spre deosebire de săptămâna precedentă, însă, temperaturile vor fi mai scăzute în timpul nopții. Astfel, ziua, vom avea +2, +7 grade, iar minimele vor oscila între 0 și -5 grade Celsius. La Nord și Centru, marți se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță.

În raioanele din nordul țării, noaptea, mercurul din termometre va coborî până la -5 grade Celsius. Maximele vor oscila între +2 și +5 grade Celsius.

La Centru, minimele vor fi cuprinse între +1 și -4 grade Celsius. În timpul zilei, se vor înregistra +3, +6 grade Celsius.

În partea de Sud, în timpul zilei, vom avea +4, +7 grade în termometre. Noaptea, temperaturile vor scădea până la -3 grade Celsius.Condițiile agrometeorologice prognozate pentru această perioadă vor contribui la vegetația slabă a  culturilor de toamnă doar în unele zile în orele diurne.  
   
Semănăturile cu grâul de toamnă în o mare parte a perioadei se vor afla în stare de repaus vegetativ.

Culturile pomicole și vița de vie se vor afla în stare de repaus vegetativ.
loading ...