REPUBLICA MOLDOVA, GAZDA CONGRESULUI MONDIAL AL VIEI ȘI VINULUI

08 mai 2023
În 2024, Republica Moldova ar putea fi gazda Congresului Mondial al Viei și Vinului. În cadrul Vernisajului Vinului, organizat vineri, 5 mai, Viceprim-ministru, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea a anunțat că R. Moldova participă anul acesta la concursul de selectare a țării organizatoare a Congresului.

Vreau să informez că Ministerul Agriculturii se include într-o luptă. Participăm la concurs, împreună cu alte 4-5 state, ca în vara 2024 să organizăm în Republica Moldova Congresul Mondial al Oficiilor Internaționale al Viei și Vinului. Eu am ferma convingere că noi vom reuși ca acest eveniment să se desfășoare în țara noastră, ceea ce va stabili locul pe care îl merită Moldova ca și vinificator.

Felicit vinificatorii, vă doresc un an foarte bun, cu roadă extraordinară, cu soare suficient, cu struguri copți bine, din care să iasă vin de calitate deosebită, așa cum am obișnuit deja consumatorii locali și cei din toată lumea, a mai spus Vladimir Bolea.

Congresul Mondial al Viei și Vinului are loc anual în una dintre cele 48 de țări afiliate la Organizația Mondială a Viei și Vinului. Evenimentul reunește oameni de știință și producători de struguri și vin, care fac schimb de cunoștințe privind procesul de cultivare și producție. Programul Congresului include o componentă ştiinţifică şi o componentă socială, iar lucrările se desfăşoară pe secţiuni: viticultură, oenologie, cadrul economic și juridic, siguranţă şi sănătate.
loading ...