REZERVELE DE STAT VOR FI COMPLETATE CU 3.155 TONE DE CĂRBUNE. Pentru acest proiect, vor fi alocate 35,7 milioane de lei

01 sep 2022
Rezervele de stat vor fi completate cu o cantitate de 3.155 tone de cărbune. Decizie luată în contextul riscurilor existente în privinţa securităţii aprovizionării Republicii Moldova cu energie electrică şi gaze naturalei, anunță serviciul de presă al guvernului.

În acest scop, din fondul de rezervă al Guvernului, vor fi alocate circa 35,7 milioane de lei. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Executiv.

Suma necesară pentru completarea rezervelor de stat a fost calculată reieșind din prețul mediu pentru o tonă de cărbune, precum și din cheltuielile pentru recepționarea și păstrarea până la finele anului curent.

Procedurile de achiziții a cărbunelui vor fi desfășurate de Agenția Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne care va realiza, totodată, recepționarea, stocarea și păstrarea acestuia în rezervele de stat, conform legislației.

Proiectul menționat face parte din măsurile de prevenire și atenuare a impactului crizei energetice și securității aprovizionării cu resurse energetice a Republicii Moldova în caz de limitare a furnizării de gaze naturale, prin asigurarea cu resurse energetice alternative pentru sezonul de încălzire, se menționează în comunicatul oficial.
loading ...