S-A DAT UNDĂ VERDE LA PESCUIT SCRUMBIE

16 mai 2022
Începând cu data de 5 mai, posesorii permisului de pescuit sportiv, amator și de agrement au dreptul să pescuiască scrumbie, în perioada de prohibiție.  În acest sens, Agenția de Mediu a emis Ordinul cu privire la pescuitul scrumbiei.

Pescarii sunt informați că pescuitul scrumbiei se permite doar în cursul zilei de la răsăritul și până la asfințitul soarelui, cu undițe de toate formele, sisteme și lansete. Mai mult, pescuitul este permis în perimetrul cuprins de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca (km 28) și în brațul Turunciuc.

Totodată, autoritățile precizează că este interzis pescuitul scrumbiei  în amonte și în aval pe podurile de peste fluviul Nistru la 100 m, la gura de vărsare în fluviul Nistru, în fluviul Nistru de la barajul lacului de acumulare Dubăsari pe o distanță de 300 m în aval, etc.

La fel de importantă, este prevederea conform căreia, pentru un pescar amator, numărul de cârlige nu trebuie să fie mai mare de 5 la toate uneltele folosite, iar captura de pește nu trebuie să fie mai mare de 5 kg pe zi. Dimensiunea minimală a scrumbiei, care se permite a fi pescuită în fluviul Nistru, este de 20 cm.

Scrumbia de Dunăre este un peşte de sezon, care trăieşte în Marea Neagră, iar în această perioadă, timp de aproximativ două luni migrează în fluviul Nistru pentru reproducere și hrană.

Potrivit Ordinului Agenției nr. 11, din 01 aprilie 2022, pescuitul este interzis în fluviul Nistru, timp de 33 de zile consecutive, de la 14 mai 2022 până la 15 iunie 2022 inclusiv.

S-A DAT UNDĂ VERDE LA PESCUIT SCRUMBIE

S-A DAT UNDĂ VERDE LA PESCUIT SCRUMBIE

S-A DAT UNDĂ VERDE LA PESCUIT SCRUMBIE

loading ...