S-A SCUMPIT IARĂȘI PÂINEA LA BĂLȚI. Pentru a doua oară în această vară

03 aug 2022
Din 1 august, costul pâinii de la Combinatul de Panificație din Bălți a crescut din nou. De data aceasta, prețul produselor s-a majorat cu 50 de bani, transmite AGROMEDIA, cu referire la esp.md

Astfel, în prezent, pâinea „Dimineața” costă 7 lei, iar pâinea tăiată din diferite tipuri de făină costă 7,50 lei, în loc de 7 și 8,50 lei, în loc de 8 lei. Unele tipuri de chifle dulci s-au scumpit și ele cu 50 de bani. Vechiul preț a rămas doar pentru pâinea rotundă. După ultima creștere de preț, aceasta costă 10,50 lei.

Noi nu eram pregătiți pentru faptul că prețul va crește din nou. Dar ni s-au adus facturi noi, unele produse s-au scumpit cu încă 50 de bani. Desigur, acest lucru este foarte vizibil pentru cumpărători, deoarece pâinea este un produs semnificativ din punct de vedere social și este pur și simplu imposibil să nu o cumperi. Nimeni nu dă vreodată explicații vânzătorilor. Dar există zvonuri că prețul a crescut pentru că electricitatea, gazul și componentele echipamentelor sunt scumpe, spune vânzătoarea Inna.

Cumpărătorii sunt extrem de revoltați și susțin că Guvernul ar trebui să se implice și să interzică majorările de preț pentru produsele social importante.

Prețul alimentelor crește mai des ca niciodată. În fiecare zi, auzi că ceva se scumpește. Mi se pare că pâinea la Bălți a ajuns deja la un preț record. În curând, oamenii nu își vor putea permite nici măcar pâine fără unt. Nu înțeleg de ce statul încă nu controlează prețurile și nu stabilește restricții clare pentru produsele esențiale”, spune Anna Ivanova, cumpărător.

Dacă închideți deja ochii la faptul că laptele și carnea devin mai scumpe, atunci nu puteți închide ochii la pâine. În mass-media, de fiecare dată scriu doar că a crescut din nou prețul. Și cum pot supraviețui oamenii cu salariile lor mici, când doar pâinea costă 8-10 lei? Tac deja despre acei pensionari săraci care abia își mai fac rostul.  Se apropie creșterea prețului la gaz și electricitate. Prețurile alimentelor vor crește din nou? menționează alt cumpărător.

Amintim că ultima scumpire la produsele de panificație din Bălți a fost în luna iunie, curent.

Redacția AGROMEDIA a încercat să ia legătura cu reprezentanții combinatului de panificație Bălți, dar am fost direcționați către directorul întreprinderii, Serghei Cherdan, care nu ne-a răspuns la telefon. 
loading ...