SE SCURTEAZĂ RÂNDURILE DE CAMIOANE DIN VAMĂ. Se pare că eforturile autorităților încep să dea roade

14 jun 2022
Se pare că eforturile autorităților pentru reducerea timpului de așteptare în frontiera cu România încep să dea roade. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în prezent, șirul de așteptare la punctul de frontieră Leușeni-Albița are o lungime de aproape 2 km. Astăzi dimineață, la ora 5:00, erau înregistrate 126 de camioane cu marfă și alimente care așteptau să fie supuse controalelor la frontieră. La moment, ora 10:20, avem 95 camioane în așteptare.

Ieri a fost atins recordul cu privire la numărul tirurilor, care au trecut frontiera prin punctul Leușeni-Albița, ceea ce reprezintă 437 autocamioane față de 320 în ziua precedentă. Practic, au fost procesate cu 127 de autocamioane mai mult față de traversările înregistrate pe 12 iunie. Numărul tirurilor procesate ieri, în punctul de frontieră Leușeni-Albița, a fost aproape cu 50% mai mare față de totalul traversărilor de ieri pentru sectorul moldo-român.

În punctele de frontieră cu România, ieri au traversat frontiera 852 de autocamioane (Cahul-89 tiruri, Costești-53 tiruri, Giurgiulești-Galați-170 de tiruri, Lipcani-Rădăuți-3 tiruri, Sculeni-100 tiruri). De asemenea, în 13 iunie au intrat în Republica Moldova prin sectorul moldo-ucrainean 478 de tiruri, un flux ușor crescut față de 12 iunie.

Începând de azi, IGSU pune în aplicare măsuri de protecție pentru șoferii aflați în cozile de așteptare pentru trecerea frontierelor de stat cu România. Astfel, IGSU va instala insule de suport pentru șoferii de tiruri în așteptare. Insulele suport pentru șoferi vor fi dotate cu bloc sanitar, apa potabilă, bloc medical și vor fi umbrite. IGSU intenționează și amplasarea unui spațiu pentru gătit și servit masa. Accesul către insule va fi pedestru pentru șoferi și vor fi instalate în proximitatea șoselelor.

În ultimele zile, MAI intervine în rezolvarea situației din punctul de frontieră Leușeni – Albița din cauza numărului mare de tiruri care așteaptă să treacă frontiera de stat. Concomitent, MAI intervine și în celelalte puncte ale frontierei de stat cu România, pentru reducerea pe cât posibil a timpilor de așteptare.

În săptămâna curentă, autoritățile moldovene continuă discuțiile cu partea romană pentru operaționalizarea efectivă a controlului echipelor mixte în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

SE SCURTEAZĂ RÂNDURILE DE CAMIOANE DIN VAMĂ. Se pare că eforturile autorităților încep să dea roade

SE SCURTEAZĂ RÂNDURILE DE CAMIOANE DIN VAMĂ

Se pare că eforturile autorităților încep să dea roade

SE SCURTEAZĂ RÂNDURILE DE CAMIOANE DIN VAMĂ. Se pare că eforturile autorităților încep să dea roade

loading ...