SEPTEMBRIE VINE CU O RĂCIRE BRUSCĂ A VREMII ȘI PLOI. Meteo, AICI

29 aug 2022
În ultimele zile de august, ne vom bucura de temperaturi de vară, mult soare și vreme frumoasă. Apoi, toamna își intră în drepturi chiar din prima zi. Vremea se răcește simțitor, meteorologii transmit ploi cu descărcări electrice.

Astfel, dacă luni vom avea temperaturi caniculare de +35 de grade Celsius, atunci spre sfârșitul săptămânii, acestea vor coborî până la +15. Se așteaptă ploi în toate raioanele țării.

La Nord, începutul de săptămână va fi fierbinte, cu +33 de grade Celsius. Treptat, acestea scad la +26, +21 și +15 grade Celsius. În timpul nopții, se vor înregistra +15, +18 luni, marți și miercuri, apoi vor fi +10, +13 grade Celsius. Ploi sunt prognozate pentru zilele de marți, sâmbătă și duminică.

În raioanele din centrul țării, maximele vor oscila între +29 și +34 de grade, mercurul din termometre coborând apoi la +24, +16 grade Celsius. Noaptea, vor fi +19, +16, apoi se vor înregistra +14, +11 grade Celsius. Marți și în weekend, va ploua cu descărcări electrice.

La Sud, ziua, vor fi +30, +35 de grade, ca spre sfârșitul săptămânii, temperaturile să scadă până la +20, +17 grade Celsius. Minimele vor fi de +17, +20, iar ulterior - +12, +15. Aici, se așteaptă ploi în zilele de miercuri, joi și vineri.

Potrivit serviciului Hidrometeorologic de Stat, ploile căzute în ultima perioadă au continuat completarea rezervelor de umezeală productivă în sol, ce a îmbunătățit starea culturilor agricole și condițiile pentru pregătirea solului către semănatul culturilor de toamnă.

La culturile de primăvară se semnalează: la sfeclă de zahăr continuă creșterea rădăcinii principale, la porumb – coacerea în ceară și cea deplină, la floarea-soarelui – coacerea semințelor și coacerea deplină. Izolat începe recoltarea roadei.
  • La sâmburoase și semințoase continuă creșterea și coacerea rodului, la soiurile timpurii de măr, păr și prun – recoltarea roadei.
  • La viță de vie continuă creșterea boabelor, la soiurile de masă – coacerea și recoltarea strugurilor.
loading ...