SUBVENȚII AIPA ÎN VALOARE DE 3,8 MIL. DE LEI, care au transformat afacerea lui Ion Mereacre într-o istorie de succes

26 aug 2021
Ion Mereacre este antreprenorul care a pus bazele unei afaceri în domeniul pomiculturii și nu a ezitat de-a lungul timpului să investească constant în practici și tehnologii noi. Și toate pentru a prospera în activitatea pe care o practică.  În 2008, la Căușeni, el fondează SRL „Largul Holdelor”, iar ulterior, datorită susținerii AIPA, întreprinderea a reușit să se dezvolte și să-și extindă spectrul de servicii în sectorul agroindustrial. Compania a obținut pe parcursul ultimilor 5 ani subvenții post investiționale în valoare de 3, 8 mil. lei.

Fermierul afirmă că suportul financiar din partea statului reprezintă lumina de la capătul tunelului. Investițiile din cadrul proiectului de finanțare susținut de AIPA au fost oportune, ținând cont de schimbările climaterice din ultimii ani, destul de nefavorabile pentru creșterea culturilor pomicole și legumicole.

”Datorită subvențiilor de la AIPA am reușit să dezvoltăm și să extindem spectrul de servicii în sectorul agroindustrial. Compania a reușit să obțină pe parcursul ultimilor 5 ani subvenții post investiționale în valoare de 3, 8 mil. lei. Ajutorul financiar din partea statului este lumina de la capătul tunelului și asta deoarece clima din ultimii doi ani a devenit mult mai aridă pentru culturile pomicole și legumicole”, a declarat fermierul.

https://agromedia.md/noutati/istorii-de-succes/afacerea-lui-ion-mereacrea-inflorit-cu-livada-moldovei-mereacre-eu-zic-ca-agricultorii-ar-trebui-sa-faca-rand-la-acest-proiect-pentru-a-i-mprumuta-bani

Ideea afacerii a venit din convingerea de a livra pe piață produse naturale. În plus, a fost și dorința de a dezvolta domeniul agricol, dar și de a adapta producția din punct de vedere calitativ și cantitativ la cerințele consumatorilor. Activitatea de bază a întreprinderii este cultivarea fructelor, dar pe parcursul activității sale, și-a diversificat domeniul de activitate și prestează servicii de depozitare și păstrare a fructelor și legumelor în stare proaspătă.

Fermierul deține un teren de 57 ha pe care cultivă cireșe, prune, caise și piersici. În urmă cu trei ani, a decis să își extindă spectrul de activități și a plantat viță-de-vie.

Fermierul nu se oprește aici, pentru că are planuri mari pentru viitor. Principalul său scop este de a exporta producția sa pe piețele străine și de a concura cu marii producători internaționali. Totuși, antreprenorul spune că cea mai mare provocare este lipsa forței de muncă, dar și condițiile dure la contractarea creditelor.

”Un sfat pentru cei care doresc să lanseze o afacere în agricultură este să nu ezite să aplice la programele start-up de la AIPA și de la băncile din țară, care la fel au oferte avantajoase pentru tinerii antreprenori. Totodată, să țină cont de faptul că pentru a obține un rezultat bun este necesar de a investi în agricultura performantă, în tehnologii noi”, a conchis antreprenorul.
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

RISIPITORII DE APĂ: Topul orașelor în care apa, se pare, nu mai e izvorul vieții și decizia ANRE

18 jan 2022

VÂNTUL PUTERNIC A LĂSAT 35 DE LOCALITĂȚI FĂRĂ CURENT ELECTRIC. Detalii

18 jan 2022

MIEZUL DE NUCĂ PRODUS ÎN MOLDOVA SE IEFTINEȘTE: Cerere aproape zero pe piața din UE și Turcia. Detalii

18 jan 2022

PESTE 250 DE CERINȚE PENTRU A OBȚINE CERTIFICATUL GLOBALG.A.P.: Consultație oferită fermierilor de doctorul Ananie Peșteanu

18 jan 2022

NICI DEPUTAȚII NU MAI „ÎNGHIT” PREȚURILE MAJORATE: Radu Marian de la PAS a sesizat CC. Vezi ce a solicitat

18 jan 2022

SUBVENȚII AIPA ÎN VALOARE DE 3,8 MIL. DE LEI, care au transformat afacerea lui Ion Mereacre într-o istorie de succes

SUBVENȚII AIPA ÎN VALOARE DE 3,8 MIL

DE LEI, care au transformat afacerea lui Ion Mereacre într-o istorie de succes

SUBVENȚII AIPA ÎN VALOARE DE 3,8 MIL. DE LEI, care au transformat afacerea lui Ion Mereacre într-o istorie de succes

loading ...