AFACEREA LUI ION MEREACRE A ÎNFLORIT CU "LIVADA MOLDOVEI". Mereacre: "Eu zic că agricultorii ar trebui să facă rând la acest proiect pentru a împrumuta bani"

11 mai 2020

 Dragostea pentru agricultură și interesul de a avea o afacere modernă. Acesta este secretul cu care Ion Mereacre din satul Grigorievca, raionul Căușeni, a reușit să devină un antrenor de succes. Și-a denumit întreprinderea agricolă "Largul Holdelor" motivând că-i plac câmpiile întinse, acolo unde se simte în largul lui. Antreprenorul deține o livadă tânără plantată cu diverse soiuri de sâmburoase și 10 hectare de viță de vie cu mai multe soiuri de masă. Plantația a fost montată după sistemul "Pergola", cu suportul oferit de proiectul "Livada Moldovei".
 
"Am optat pentru sistemul de susținere a viei de tip "Pergola", pentru că are un avantaj important: "Viteza de recoltare a strugurilor este mult mai mare". Un angajat poate recolta până la 1200 de kg de struguri pe zi, însă pe suportul clasic se poate recolta cel mult o cantitate de 400 kg pe zi. Productivitatea viei este și ea de două sau chiar trei ori mai mare", a povestit Ion Mereacre, administratorul SRL ”Largul Holdelor”.Acest sistem avansat de susținere a viei i-a asigura anul trecut antreprenorului o roadă de 15 tone la hectar. Ion Mereacre investește și în dotarea plantației cu plasă anti-grindină. Antreprenorul este mândru că a montat deja un sistem de irigare prin picurare. Spune că protejarea investițiilor prin aplicarea metodelor moderne este un crez al său, de care ține cont în activitate.


 
"Mulți se plâng că e foarte greu în agricultură, dar dacă ești insistent și harnic are cine te ajuta. De exemplu, pentru plantarea a 10 hectare de viță de vie și dotarea cu sistem de suport "Pergola" am cheltuit 2 milioane 200 mii lei. Pentru că am optat pentru aceste sistem "Pergola", modern, ni s-au acordat subsidii de un milion de lei. Am mai primit subvenții și pentru plantare, aproximativ o treime din suma investită este rambursată sub formă de subvenții. Prin intermediul proiectului "Livada Moldovei" am reușit să construiesc un bazin de acumulare a apei pe care o utilizez pentru irigare. Este foarte important să asiguri plantațiile cu apă de calitate pentru că așa crește substanțial productivitatea. Prin intermediul proiectului "Livada Moldovei" am împrumutat 70 mii euro și 100 mii lei, bani pe care i-am investit în sistemul "Pergola". Dobânda este una foarte bună, de 3,9% în euro anual. Pe lângă toate dobânda mi-a fost rambursată sub formă de subvenții. Eu zic că agricultorii ar trebui să facă coadă la proiect pentru a împrumuta bani. Eu intenționez să mai împrumut un milion de lei de la "Livada Moldovei", a menționat antreprenorul.Ion Mereacre este încântat de ce a reușit să obțină în 2019. Povestește că are foarte multe planuri de viitor, fiindcă investițiile în agricultură nu se pot opri, altfel nu ar exista progres. Antreprenorul a învățat că problema lipsei brațelor de muncă la sate poate fi rezolvată. Este necesar doar introducerea unor noi tehnologii mecanizate. Ion Mereacre este un exemplu de antreprenor modern, iar succesul lui poate fi o motivație pentru afacerea ta, mai ales că proiectul "Livada Moldovei", te ajută să prinzi curaj.
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022

TOPUL CELOR MAI RECOMANDATE VINURI PENTRU ANUL 2022: Vezi aici lista din zece branduri

10 jan 2022
Din aceeași categorie

CASA ALBINEI, simbol și motivație pentru tinerii apicultori

27 jan 2022

PRODUCĂTORII DE ENERGIE REGENERABILĂ ÎN TOPUL SUCCESULUI: AEE a publicat o revistă cu 40 de istorii

20 jan 2022

ANTREPRENOAREA DORINA BACIU: Vreau să dezvolt „turismul” cașcavalului în Sadaclia, combinat cu vinuri locale

17 jan 2022

ENERGIE EOLIANĂ PRODUSĂ LA VĂRZĂREȘTI. Ce spune antreprenorul Corneliu Mârza despre afacerea sa

30 dec 2021

ECHIPAMENTE PENTRU APICULTORI: Istoria de succes a familiei Lazăr, prima care a ajuns să le producă și pentru export

27 dec 2021

AFACEREA LUI ION MEREACRE A ÎNFLORIT CU "LIVADA MOLDOVEI". Mereacre: "Eu zic că agricultorii ar trebui să facă rând la acest proiect pentru a împrumuta bani"

AFACEREA LUI ION MEREACREA ÎNFLORIT CU "LIVADA MOLDOVEI"

Mereacre: "Eu zic că agricultorii ar trebui să facă rând la acest proiect pentru a împrumuta bani"

AFACEREA LUI ION MEREACREA ÎNFLORIT CU "LIVADA MOLDOVEI". Mereacre: "Eu zic că agricultorii ar trebui să facă rând la acest proiect pentru a împrumuta bani"

loading ...