TOTUL DESPRE COMPANIILE AUTOHTONE ACTIVE PE BUSINESSLINK.MD. Ce presupune noua platformă virtuală

30 nov 2021

Mediul de afaceri din Republica Moldova va avea o platformă virtuală dedicată – www.businesslink.md, care va însuma toată informația centralizată despre companiilor autohtone active și calificate să furnizeze servicii și produse atât pe piața internă, cât și externă. Astfel, informațiile despre furnizori vor fi structurate într-o bază de date publică cu funcționalități avansate ale motorului de căutare care oferă contacte directe sau posibilitatea de a plasa cereri de parteneriat în afaceri.
 
Platforma a fost dezvoltată de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu suportul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de către GIZ Moldova cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei (BMZ) și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).
 
La evenimentul online de prezentare a platformei au participat reprezentanți ai instituțiilor internaționale, parteneri de dezvoltare, organizațiilor de suport în afaceri, administrațiilor publice centrale și ai sectorului privat.
 
Ulrich Kinne, consilier în cadrul ambasadei Republicii Federale Germania în Republica Moldova, a accentuat că BusinessLink va deveni o platformă eficientă și utilă pentru întreprinderile mici și mijlocii din Moldova în drumul spre internaționalizarea afacerilor.
 
„Guvernul Germaniei susține eforturile IMM-urilor din R. Moldova în aderarea la lanțurile valorice naționale și internaționale. Platforma virtuală, prezentată astăzi, va facilita stabilirea de noi parteneriate în afaceri, iar acest lucru va genera efecte pozitive în economie, vor fi create noi locuri de muncă și va fi redus fenomenul migraționist. ODIMM este un partener de încredere al Germaniei și va instituționaliza crearea de noi conexiuni, identificând necesitățile companiilor naționale și internaționale”, a declarant Ulrich Kinne.
 
Noua platformă va completa „ingredientele unei afaceri de succes”
Iulia Costin, director general ODIMM a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru susținere, reiterând faptul că prin lansarea acestei platforme, ODIMM își consolidează rolul privind asigurarea suportului necesar IMM-urilor  autohtone în crearea parteneriatelor naționale și internaționale.
 
„Platforma virtuală BusinessLink este de un real folos companiilor moldovenești pentru internaționalizarea afacerilor și racordarea acestora la tendințele globale ale economiei”, a menționat dna Costin.
 
Thomas Foerch, managerul proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice” din cadrul GIZ Moldova a subliniat că această platformă va constitui o sursă de informație importantă pentru promovarea businessului din R.Moldova și stabilirea de noi conexiuni cu parteneri din străinătate.
 
„BusinessLink va fi o scenă deschisă pentru toate companiile prin care își vor promova cartea de vizită a afacerii. GIZ Moldova împreună cu ODIMM a organizat mai multe forumuri de afaceri, întâlniri B2B între companii pentru a stimula crearea de parteneriate”, a precizat dl Foerch.
 
În cadrul evenimentului au vorbit și reprezentanți ai mediului de afaceri care au reiterat importanța și utilitatea BusinessLink-ului, exprimându-și speranța că acesta va da o valoare adăugată mediului antreprenorial, completând „ingredientele unei afaceri de succes”.
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

APROVIZIONAREA ŞI DISTRIBUIREA INPUTURILOR AGRICOLE DISCUTATE DE CĂTRE AUTORITĂȚI

24 jan 2022

GRIPĂ AVIARĂ DEPISTATĂ ÎN RAIONUL TELENEȘTI. Ce despăgubiri vor primi proprietarii păsărilor nimicite

24 jan 2022

MINISTERUL MEDIULUI vrea să modifice Hotărârea Guvernului prin care s-a sistat temporar exportul de masă lemnoasă

24 jan 2022

NINSORI SLABE, VÂNT PUTERNIC ȘI NOPȚI GEROASE: Prognoza meteo pentru următoarele șapte zile

24 jan 2022

CONDUCEREA MAIA LA DISCUȚII CU FERMIERII

21 jan 2022

TOTUL DESPRE COMPANIILE AUTOHTONE ACTIVE PE BUSINESSLINK.MD. Ce presupune noua platformă virtuală

TOTUL DESPRE COMPANIILE AUTOHTONE ACTIVE PE BUSINESSLINK

MD

Ce presupune noua platformă virtuală

TOTUL DESPRE COMPANIILE AUTOHTONE ACTIVE PE BUSINESSLINK.MD. Ce presupune noua platformă virtuală

loading ...