TRANSFORMAREA DIGITALĂ A ÎMM: Principala resursă în situații de criză. A avut loc cea de-a X-a ediție a „Moldova ICT Summit”

24 sep 2021
Digitalizarea ÎMM-urilor și dezvoltarea mecanismelor care vor minimaliza efectele crizei pandemice actuale a fost mesajul pe care ODIMM l-a prezentat la cea de-a zecea ediție a celui mai important forum dedicat industriei Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) – „Moldova ICT Summit”. Potrivit Organizației, transformarea digitală va deveni principala resursă salvatoare în ulterioarele situații de criză. 
 
În context, prin susținerea digitalizării ÎMM, ODIMM își propune să stimuleze utilizarea noilor tehnologii digitale de-a lungul întregului proces de gestiune a afacerii. Vorbim despre instruirea antreprenorilor în domeniul utilizării tehnologiilor informaționale, inclusiv implementarea platformelor de comerț electronic („e-Commerce”), accesul nelimitat la educație antreprenorială gratuită în mediul digital și încurajarea introducerii celor mai inovative soluții digitale pentru eficientizarea proceselor de lucru.
 
Primul pas a fost făcut prin lansarea și implementarea Instrumentului de susținere privind digitalizarea ÎMM, prin intermediul căruia peste 800 de antreprenori și-au evaluat nivelul de digitalizare al afacerilor. În același timp, peste 500 au participat la sesiunile de instruire, dintre care 280 de companii au fost susținute financiar prin Granturi și Business Vouchere.
 
Ce înseamnă Academia Virtuală a Antreprenorilor?
 
Pe viitor, pentru asigurarea unui acces continuu la resurse financiare și educaționale necesare pentru implementarea tehnologiilor digitale, ODIMM a dezvoltat Programul de Transformare Digitală a IMM, care urmează să fie lansat până la sfârșitul anului 2021.
 
O inițiativă ambițioasă este și Academia Virtuală a Antreprenorilor, dezvoltată cu suportul Uniunii Europene. Academia este o platformă online de tip e-Learning, destinată antreprenorilor pentru a asigura accesul gratuit la module de instruire online, webinare și resurse de învățare cu privire la planificarea afacerilor, analiza pieței, managementul echipei, management financiar, vânzări și marketing online, etc.
 
Agenda ODIMM mai prevede, lansarea până la sfârșitul anului 2021 a Programului Național de Suport pentru Re-tehnologizare, care va oferi suport pentru modernizarea / re-echiparea tehnică a IMM-urilor. Pentru perioada următoare este planificată crearea, în premieră pentru Moldova, a unui Hub de Inovații Digitale pentru a spori competitivitatea ÎMM-urilor locale. Acest hub, creat cu suportul UE va permite accesul la inovații și un flux continuu de cunoștințe între sectorul privat și cercetători, mediul academic, autoritățile publice, corporații, investitori și alți actori importanți, astfel încât să permită generarea soluțiilor moderne de dezvoltare a afacerilor prin utilizarea tehnologiilor digitale.
 
Top știri

CONCEPEREA PLANULUI DE FERTILIZARE, în condiţiile în care inputurile s-au scumpit

27 oct 2021

OBIECTIV ATINS: R.Moldova a reușit să armonizeze legislația națională cu cea europeană

25 oct 2021

ZILE CALDE ȘI NOPȚI RECI: Vezi prognoza meteo pentru 25 – 31 octombrie

25 oct 2021

STARE DE URGENȚĂ ÎN R. MOLDOVA DIN CAUZA DEFICITULUI DE GAZE

22 oct 2021

VIDEO: SISTEM DE RĂDĂCINĂ PROTEJATĂ PENTRU CREȘTEREA A 10 MII DE PUIEȚI

22 oct 2021
Din aceiași categorie

PRIMELE CIREȘE AU PREȚ DE "LUX". Un kilogram costă până la 150 de lei

10 mai 2020

A FURAT UN STUP CA SĂ DEVINĂ APICULTOR. Cazul unui bărbat din Râbnița, de râs și de plâns. Detalii, AICI

23 jun 2021

GUVERNUL A DECIS: Produsele autohtone vor ocupa 50 la sută din rafturile comerciale. Câte din ele se conțin în lista aprobată

15 jul 2021

DE CE MIEREA DE SALCÂM DIN ACEST AN COSTĂ 150 LEI DE KILOGRAM? Vezi argumentele apicultorilor

16 jun 2021

VIN ÎNGHEȚURILE. Meteorologii au anunțat Cod Galben în toată țara

17 sep 2021

TRANSFORMAREA DIGITALĂ A ÎMM: Principala resursă în situații de criză. A avut loc cea de-a X-a ediție a „Moldova ICT Summit”

TRANSFORMAREA DIGITALĂ A ÎMM: Principala resursă în situații de criză

A avut loc cea de-a X-a ediție a „Moldova ICT Summit”

TRANSFORMAREA DIGITALĂ A ÎMM: Principala resursă în situații de criză. A avut loc cea de-a X-a ediție a „Moldova ICT Summit”

loading ...