ULEIUL DE FLOAREA-SOARELUI A FOST INCLUS ÎN LISTA PRODUSELOR DE PRIMĂ NECESITATE

18 mai 2022
Astfel, suma adaosului comercial la ulei va fi limitată, iar creșterea prețurilor va fi diminuată, potrivit prim-ministrului Natalia Gavriliţa, care a susţinut o conferinţă de presă după şedinţa de astăzi a Guvernului, transmite AGROMEDIA, cu referire la Moldpres.

Uleiul de floarea soarelui dezodorizat va fi inclus în lista produselor social importante, lucru care ar putea duce la micșorarea prețului. O decizie în acest sens a fost adoptată de către Comisia Situații Excepționale (CSE), a anunțat Natalia Gavrilița.

Cei din rețelele de comercializare dau vina pe producător, iar producătorul dă vina pe cei din rețelele de comercializare. Până se clarifică lucrurile, în cadrul ședinței Comisiei am decis includerea uleiului dezodorizat în lista produselor social importante. Acesta va avea adaos comercial limitat. La alte produse, unde acest adaos a fost limitat, s-a observat o diminuare a preţurilor, a explicat premierul.

La 25 februarie, membrii CSE au decis extinderea listei produselor de primă necesitate pentru care este limitat adaosul comercial, măsura fiind necesară pentru a ține sub control creșterea prețurilor. Lista existentă anterior a fost completată cu alte produse, inclusiv carne de porc pe os, carne de pasăre, pește congelat, zahăr din sfeclă, paste, ouă, cartofi, ceapă, varză albă, morcov și sfeclă roșie în stare proaspătă.

Decizia CSE interzice comercianților impunerea/solicitarea furnizorului oricăror plăți sau reduceri comerciale de la prețul de vânzare (discount, rabat, bonus, retrobonus), atât la etapa negocierii, valabilității sau încetării contractului, cât și în contextul reușitei vânzărilor (volumul, cantitatea, lipsa retururilor sau lichidării).

Prin această măsură, produsele social importante se vor comercializa cu un adaos comercial ce nu depăşeşte 20%, iar pentru pâine şi colaci, adaosul comercial nu va depăşi 10%. 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

„ȘEF” LA STUPINĂ DE LA 12 ANI. A promis că va fi cel mai bun apicultor pentru albinele moștenite de la tata și s-a ținut de cuvânt

01 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

SEMĂNATUL DIRECT, BENZILE INTERCALATE ȘI CELE ÎMBURUIENATE. Lucrări ce asigură reducerea semnificativă a organismelor dăunătoare în câmp

30 jun 2022

ACCES ÎN MARKETURI PENTRU MICII PRODUCĂTORI. Vor fi protejați prin lege de practicile comerciale neloiale

30 jun 2022

A ÎNCEPUT SEZONUL COACĂZEI NEGRE. Fermier: „Avem roadă bună, dar nu avem cu cine o recolta”. Cu cât se vând pomușoarele, AICI

30 jun 2022

TÂRGUL LOCURILOR DE MUNCĂ LA CHIȘINĂU. Oferte avantajoase, în pas cu tendințele pieței muncii

30 jun 2022

ANSA – DA, PRODUCĂTORUL – BA. Carolina Linte: „Ceea ce face ANSA astăzi este o mimare a așa numitor activități”

29 jun 2022

ULEIUL DE FLOAREA-SOARELUI A FOST INCLUS ÎN LISTA PRODUSELOR DE PRIMĂ NECESITATE

ULEIUL DE FLOAREA-SOARELUI A FOST INCLUS ÎN LISTA PRODUSELOR DE PRIMĂ NECESITATE

ULEIUL DE FLOAREA-SOARELUI A FOST INCLUS ÎN LISTA PRODUSELOR DE PRIMĂ NECESITATE

loading ...