ULTIMELE NOUĂȚI DIN „SĂTUCUL CĂMARA FEST”: Un individ a agresat producătoarele. Poliția a anihilat imediat conflictul

13 sep 2021
S-a încheiat încă o ediție a Târgului producătorilor autohtoni „Cămara Fest”, eveniment ce își va găsi, cu siguranță, locul în Cartea micilor fermieri. Printre cei 80 de participanți, au fost și trei din Transnistria care au oferit vizitatorilor mure, cașcaval și uleiuri esențiale. Strugurii de masă din cele șase tarabe s-au vândut toți, la fel ca și merele și pomușoarele.


 
Potrivit organizatoarei Diana Crudu, târgul din acest weekend a fost unul destul de reușit, doar că nu fără incidente. În după-amiaza zilei de ieri un individ cu vădite devieri psihice a venit la Târg și a agresat mai multe producătoare, manifestând un comportament destul de agresiv. „Fiecare producător are funcția sa în interiorul micului nostru „sătuc” din parcul „Alunelul”. Colonelul MAI Marin Lisî, care după ce a ieșit la pensie a devenit apicultor și are acum prisacă, este responsabil de securitatea participanților. Noi am apelat 112, a venit Poliția și împreună cu dl Lisî au aplanat imediat conflictul. Băieții din echipa de intervenție au fost de nota 10”, ne-a spus Diana.

Bărbatul care a tulburat liniștea are în jur de 45 de ani și se află la evidența psihiatrului. De îndată ce a fost reținut de Poliție și scos de pe teritoriul Târgului, viața „sătucului” a revenit la normal.


 
Dar cum niciun rău fără bine, înainte de acel moment, Cămara Fest a fost vizitată de viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. El a venit însoțit de soție și cei doi copii și a cumpărat de toate. „Andrei Spînu, dincolo de ministru, e un băiat care a a crescut într-o familie unde tata a fost agronom și a muncit de mic la cultivarea de legume. Mă bucur când oamenii nu uită de unde au pornit! Și mă bucur că prietenii mei, chiar dacă ajung miniștri, iar eu rămân activist civic, sunt alături de proiectele mele frumoase! Împreună facem din Moldova un loc mai bun!”, a notat Diana Crudu pe pagina sa de Facebook.
 
AGROMEDIA, partenerul media al Târgului producătorilor autohtoni, amintește că următoarea ediție CĂMARA FEST va avea loc la 25 și 26 septembrie.
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

CONDUCEREA MAIA LA DISCUȚII CU FERMIERII

21 jan 2022

STRATEGIA NAȚIONALĂ DE DEZVOLTARE AGRICOLĂ ȘI RURALĂ PUSĂ ÎN DISCUȚIE: Propunerile înaintate de RDCR

20 jan 2022

7 ANI DE DCFTA ÎN MOLDOVA: Extinderea listei de produse agroalimentare exportate în UE, primordială pentru ANSA. Detalii

20 jan 2022

DE ACUM ÎNCOLO ANSA VA DECIDE CARE FRUCTE ȘI LEGUME SUNT PROASPETE. Vezi cerințele noi aprobate de Guvern

19 jan 2022

VAMA ȘI MISIUNEA USAID, DISCUȚII DESPRE ACORDUL DE FACILITARE A COMERȚULUI. Succesele unui parteneriat

18 jan 2022

ULTIMELE NOUĂȚI DIN „SĂTUCUL CĂMARA FEST”: Un individ a agresat producătoarele. Poliția a anihilat imediat conflictul

ULTIMELE NOUĂȚI DIN „SĂTUCUL CĂMARA FEST”: Un individ a agresat producătoarele

Poliția a anihilat imediat conflictul

ULTIMELE NOUĂȚI DIN „SĂTUCUL CĂMARA FEST”: Un individ a agresat producătoarele. Poliția a anihilat imediat conflictul

loading ...