UN CENTRU LOGISTIC PENTRU SORTAREA, CALIBRAREA ȘI AMBALAREA FRUCTELOR ESTE INDISPENSABIL PENTRU FERMIERI

26 mai 2022
Potrivit agricultorilor din raionul Criuleni, cel mai mare impediment întâlnit de producătorii de fructe este accesarea piețelor de desfacere, exportul fiind perturbat de conflictul ruso-ucrainean.

În prezent, ei susțin că reușesc să cultive fructe de calitate și că își doresc crearea unui centru logistic, care ar permite sortarea, calibrarea și ambalarea fructelor, inclusiv în cadrul unei asociații. Fermierii consideră că acest lucru i-ar ajuta să devină mai competitivi și stabili pe piața internațională.

Agricultorii au fost vizitați de secretarul de stat al Ministerului Agriculturii Vasile Șarban, împreună cu dr. hab. prof. univ. al UASM, Valerian Balan și șeful Direcției Agricultură, Relații Funciare și Cadastru din r. Criuleni, Onisciuc Vitalie.

Vizita a fost efectuată pentru a examina starea de vegetație a plantațiilor pomicole, întru identificarea potențialului de producere și de export în sezonul 2022.

În context, Vasile Șarban a declarat că ministerul va continua susținerea agricultorilor, prin politica de subvenționare a tehnologiilor moderne, a sortimentului solicitat, urmărind, totodată, asigurarea calității și inofensivității produselor agricole.

Țara noastră are oportunități reale de a dezvolta sectorul horticol, inclusiv prin asigurarea obținerii de profituri în întreprinderi, dar toate acțiunile care urmează să le întreprindem, trebuie sa fie corelate cu realitățile actuale și perspectivele de dezvoltare. De asemenea, un element foarte important este asocierea producătorilor. Interesele acestora trebuie să fuzioneze cu cerințele pieței, a subliniat oficialul.
loading ...