UNGARIA ACORDĂ 1000 DE AUTORIZAȚII GRATUITE PENTRU TRANSPORTATORII MOLDOVENI

19 mai 2022
Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu. Acesta susține că ministerul Inovației și Tehnologiilor din Ungaria a luat decizia să ofere alte 1000 de autorizații de tranzit fără plată a taxei rutiere pentru unitățile de transport EURO III, transmite AGROMEDIA, cu referire la Anticorupție.md.

Mulțumesc colegilor din Ungaria. Este a doua mărire a numărului de permise după 24 februarie curent, a scris Andrei Spânu pe Telegram.

Autorizațiile sunt valabile pana în data de 31 ianuarie 2023 și vor fi eliberate de către Agenția Națională Transport Auto. Reprezentanții ANTA au declarat că au primit deja scrisoarea de intenție din partea părții ungare. Acum urmează ca autoritățile ungare să dispună tipărirea permiselor, iar ulterior, acestea vor fi transmise ambasadei Republicii Moldova în Ungaria.

Doritorii vor putea solicita autorizații în momentul în care acestea vor fi primite de către Agenție. |Informația va fi publicată pe site-ul oficial al ANTA, a menționat șefa Direcției Relații Internaționale și protocol, Valentina Stratan.

De menționat că, din data de 18 mai este funcțional și Sistemul Informațional e-Autorizație transport disponibil pe pagina electronică https://eat.anta.gov.md.
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

ÎN CURÂND: Dublarea cantității de grâu din rezerva de stat, cheiuri temporare și un nou post vamal. Asta au promis autoritățile exportatorilor de cereale

04 jul 2022

21 DE TONE DE TUTUN – ARSE DINTR-UN FOC. Camionul care le transporta a fost cuprins de flăcări la Edineț

04 jul 2022

METEO. Încă o săptămână de foc. Când sunt prognozate ploi, AICI

04 jul 2022

MATERIAL SEMINCER ȘI FURAJE, PENTRU GOSPODĂRIILE MICI

01 jul 2022

„ACOLO UNDE NU ESTE IRIGARE, E DE PLÂNS”. Recolta de mure – grav afectată de secetă și temperaturile caniculare

01 jul 2022

UNGARIA ACORDĂ 1000 DE AUTORIZAȚII GRATUITE PENTRU TRANSPORTATORII MOLDOVENI

UNGARIA ACORDĂ 1000 DE AUTORIZAȚII GRATUITE PENTRU TRANSPORTATORII MOLDOVENI

UNGARIA ACORDĂ 1000 DE AUTORIZAȚII GRATUITE PENTRU TRANSPORTATORII MOLDOVENI

loading ...