VA FI FONDAT PARCUL NAȚIONAL „NISTRUL DE JOS”. Deputații au votat azi proiectul în a doua lectură

31 mar 2022

Aria protejată se întinde pe o suprafață de 62000 ha, în hotarele teritoriale ale 13 localități amplasate pe teritoriul raioanelor Ștefan Vodă și Căușeni și 3 localități situate în partea stângă a Nistrului.

Zona este amplasată în partea inferioară a Nistrului, unde există un habitat foarte dezvoltat de păsări, reptile, faună sălbatică. Acest ecosistem trebuie să fie conservat. Părțile inferioare ale unor râuri sunt niște „rinichi ai planetei, a declarat ministrul, Iuliana Cantaragiu.

Parcul Național are scopul de a proteja diversitatea biologică, de a asigura  menținerea, conservarea și folosirea rațională a resurselor naturale. Totodată, crearea acestei arii naturale protejate va asigura păstrarea complexelor naturale de o importanță majoră și va constitui un imbold suplimentar în dezvoltarea localităților și atragerea turiștilor.

Parcul Național „Nistrul de Jos” va fi structurat pe zone funcționale cu regim juridic distinct: de la nivel strict protejat, până la realizarea activităților economice, care nu contravin regimului parcului național.

„Nistrul de jos” este o arie umedă protejată de stat, de importanță internațională, o parte importanță a patrimoniului natural și cultural al Republicii Moldova.

În țară există mai multe parcuri și rezervații naturale protejate de stat, precum: Parcul National „Orhei”, rezervațiile științifice „Pădurea Domnească”, „Codrii”, „Iagorlîc”, „Prutul de Jos”, „Plaiul Fagului”.
 
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

ÎN CURÂND: Dublarea cantității de grâu din rezerva de stat, cheiuri temporare și un nou post vamal. Asta au promis autoritățile exportatorilor de cereale

04 jul 2022

21 DE TONE DE TUTUN – ARSE DINTR-UN FOC. Camionul care le transporta a fost cuprins de flăcări la Edineț

04 jul 2022

METEO. Încă o săptămână de foc. Când sunt prognozate ploi, AICI

04 jul 2022

MATERIAL SEMINCER ȘI FURAJE, PENTRU GOSPODĂRIILE MICI

01 jul 2022

„ACOLO UNDE NU ESTE IRIGARE, E DE PLÂNS”. Recolta de mure – grav afectată de secetă și temperaturile caniculare

01 jul 2022

VA FI FONDAT PARCUL NAȚIONAL „NISTRUL DE JOS”. Deputații au votat azi proiectul în a doua lectură

VA FI FONDAT PARCUL NAȚIONAL „NISTRUL DE JOS”

Deputații au votat azi proiectul în a doua lectură

VA FI FONDAT PARCUL NAȚIONAL „NISTRUL DE JOS”. Deputații au votat azi proiectul în a doua lectură

loading ...