VIN NINSORILE. Se așteaptă -25 de grade în termometre și zăpadă de 30 de cm

04 jan 2023
Se pare că Crăciunul pe stil vechi va aduce cu el și ninsorile. Potrivit datelor portalului meteo Ventusky, se așteaptă ger până la valorile de -25 de grade Celsius și strat de zăpadă de peste 30 de centimetri, transmite AGROMEDIA, cu referire la Autoblog.

Potrivit prognozelor la zi, care se pot modifica rapid, temperaturile vor începe să coboare în termometre începând cu ziua de 5 ianuarie. Din 6 ianuarie, izolat, se vor înregistra precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare, despre care se menţionează şi în prognoza celor de la SHS pentru următoarele şapte zile.

Precipitațiile sus menţionate se vor transforma treptat în ninsoare. Fenomenul se datorează unui ciclon arctic masiv care va acoperi toată Rusia şi ţările din imediata vecinătate, care aduce temperaturi extrem de geroase. De exemplu, deja vineri, 6 ianuarie, la Moscova se vor resimţi -30 de grade Celsius!Revenind înapoi la ţara noastră, din nou, potrivit prognozelor Ventusky, depunerile de zăpadă se vor înregistra de săptămâna viitoare. Va ninge practic fără oprire, până se va forma un strat de peste 30 de centimetri pe alocuri.Ninsorile vor înceta către sfârşitul săptămânii viitoare, însă temperaturile geroase de până la -25 de grade Celsius nu vor lăsa zăpada să se topească.

Aşteptăm confirmarea oficială a tuturor fenomenelor menţionate de către cei de la SHS.
 
loading ...