VINDEAU CONȘTIENT OUĂ CU SALMONELA. Încălcare depistată într-o rețea de magazine din Capitală

01 mar 2023
Deși ouăle aveau marcajul „B”, semn că sunt de la găini infectate cu salmonela, erau puse în vânzare pe rafturile unui cunoscut magazin din Capitală.

Inspectorii ANSA informează că, în urma unui control inopinat la filiala din strada Alecu Russo, sectorul Ciocana a magazinului GREEN HILLS (Î.C.S. VISTARCOM S.R.L), au depistat la raft ouă ce au primit „interzis” pentru comercializare.  

Persoanele care au achiziționat oua marcate cu categoria B sunt rugate să se abțină de a le consuma și imediat să informeze ANSA (tel: 022-26-46-43; mobil/viber: 067675544 sau adresa electronică: info@ansa.gov.md), transmite ANSA.Totodată, ANSA atenționează toate unitățile de comerț că respectarea cerințelor în domeniul siguranța alimentelor le aparține. Nerespectarea cerințelor sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor poate afecta în mod direct sănătatea consumatorilor.

Operatorii din domeniul alimentar deținători de produse alimentare și de materiale care vin în contact cu produsele alimentare periculoase și/sau neconforme reglementărilor aplicabile din domeniul alimentar vor fi trași la răspundere în conformitate cu cadrul legal în vigoare.

Acțiunea este în desfășurare.
 
loading ...