PELMENI CU SALMONELA. Vedeți despre ce marcă este vorba

12 mai 2023
După ouă contaminate cu Salmonela, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a identificat în comerț și pelmeni conaminate cu aceste bacterii. Astfel, ANSA informează consumatorii:

Potrivit rezultatelor de laborator, în probele de pelimeni marca „Siberiene” a fost depistată Salmonela (Salmonella Infantis).

Conform documentelor de trasabilitate, produsul respectiv a fost importat în Republica Moldova de către agentul economic SRL ”EILKA-M”, mun. Chișinău, str. Calea Basarabiei, 42.

În urma controalelor, importatorul produsului menționat: SRL ”EILKA-M”, este obligat să recheme de la distribuitori şi din rețeaua de comerţ toate loturile de pelimeni „Siberiene” cu data producerii 30.03.2023 şi care expiră la data de 26.09.2023.

Informații despre produs:
  • Denumire: Pelimeni ”Siberiene”/Пельменi ”Cибiрськi”;
  • Masa: comercializate în vrac, în cutii de 6 kg;
  • Data producerii şi expirării: 30.03.2023 - 26.09.2023;
  • Importator:  SRL ”EILKA-M”, mun. Chișinău, str. Calea Basarabiei, 42;
  • Producător:  OOO ”IUGFOOD”, Ucraina, or. Odessa, 65025;
Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție la numărul:
 Telefon: 0(22) 26 46 87;
 Viber: 067675544.
loading ...