VLADIMIR BOLEA, ÎN VIZITĂ LA FERMIERII DIN CAHUL. Aceștia au abordat problema extinderii suprafețelor irigate

26 sep 2022
După ședința Guvernului desfășurată la Cahul, în acest weekend, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a avut un șir de întâlniri cu producătorii agricoli și agenții economici din raion.

Oficialul s-a întâlnit cu specialiștii Direcției Agricole raionale (DA). Specialiștii DA au abordat problema extinderii suprafețelor irigate, construcția bazinelor de acumulare a apei, construcția stațiilor antigrindină, problema cotelor valorice, necesitatea modificării Regulamentului de subvenționare, ș.a. Ministrul, însă, a menționat că:

Toate aceste probleme sunt cunoscute și echipa ministerială întreprinde măsuri concrete pentru a sprijini producătorii. Agricultorii sunt cei mai importanți în țara noastră, iar agricultura trebuie să-și ocupe locul pe care îl merită, de aceea, este necesar ca cei care produc să se coopereze cu procesatorii, să se coopereze producătorii între dânșii, pentru a fi mai puternici și vizibili. A venit timpul, ca oamenii pământului să devină mai înstăriți, să fie apreciați, nu doar în țară, ci și peste hotare. Doar așa vom fi competitivi și vom asigura securitatea alimentară.

Ulterior, ministrul a avut o întrevedere cu producătorii agricoli și agenții economici din raionul Cahul. Cei prezenți au fost informați despre măsurile întreprinse întru dezvoltarea sectorului și susținerea agricultorilor afectați de secetă, de prețurile înalte la resursele energetice, războiul din țara vecină.

O altă preocupare importantă pentru minister este identificarea piețelor noi pentru comercializarea producției, le-a spus ministrul fermierilor.

Interesul statului este în dezvoltarea producătorilor agricoli, în industrializarea mică. Susținerea producătorilor mici și mijlocii este o prioritate, deoarece, anume dânșii creează mai multe locuri de muncă la sat. Trebuie să punem capăt divizării, deoarece unde-s mulți, puterea crește și acum, ca niciodată, trebuie să fim uniți pentru a depăși toate dificultățile acestui an deloc ușor, a spus Vladimir Bolea.

La finalul vizitei de lucru, ministrul Vladimir Bolea s-a deplasat la Portul Internațional Liber Giurgiulești, pentru a afla care sunt posibilitățile și capacitățile de export, de dezvoltarea a logisticii, impedimente și soluții. Împreună cu administrația portului, ministrul a vizitat mai mulți rezidenți, a fost informat despre volumul producției exportate din Republica Moldova pe cale maritimă în 2022, dar și a celei transbordate, prin intermediul terminalelor fluviale, despre investițiile și perspectivele de dezvoltare a portului.

VLADIMIR BOLEA, ÎN VIZITĂ LA FERMIERII DIN CAHUL. Aceștia au abordat problema extinderii suprafețelor irigate

VLADIMIR BOLEA, ÎN VIZITĂ LA FERMIERII DIN CAHUL

Aceștia au abordat problema extinderii suprafețelor irigate

VLADIMIR BOLEA, ÎN VIZITĂ LA FERMIERII DIN CAHUL. Aceștia au abordat problema extinderii suprafețelor irigate

loading ...