VLADIMIR BOLEA – NOUL MINISTRU AL AGRICULTURII

08 jul 2022
Decizie de ultimă oră la Guvern. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare are un nou conducător, deputatul Vladimir Bolea. Ceremonia de investire a acestuia în funcția de ministru a avut loc astăzi dimineață la Președinție. Precizăm că ex ministrul, Viorel Gherciu, nu și-a anunțat public demisia și nici autoritățile nu au menționat intenția de numire în funcție a altei persoane.

Domnule ministru, felicitări. Sarcina noastră este clară, trebuie să creăm condiții ca să creăm un sector agricol rezilient și competitiv. Nu este ușor, în special, ținem cont de provocările de astăzi. Dar eu am certitudinea că dumneavoastră, împreună cu echipa, o să reușiți,  declarat președinta Maia Sandu.

Cred că pentru mulți această numire nu este o surpriză. Dacă analizăm deciziile în domeniul agriculturii care au fost luate în ultimele 11 luni, majoritatea din ele au venit ca și inițiative legislative, pornite de comisia parlamentară și de dvs personal. De aceea, am toată încrederea că această tranziție va fi una firească, ușoară, a spus Natalia Gavrilița.

Vladimir Bolea a fost președintele Comisiei Parlamentare Agricultură și Industrie Alimentară. Cine va deține această funcție în continuare, deocamdată, nu a fost anunțat.
 
loading ...