VREMEA CALDĂ SE RETRAGE TREPTAT. Temperaturile scad până la -5 grade Celsius. METEO, AICI

23 jan 2023
Vremea caldă se retrage treptat. Meteorologii spun că e din cauza influenței maselor de aer rece venit din nord-estul continentului. În următoarele 7 zile, precipitații, în general, nu se prevăd. Vântul sud-estic se domolește, suflând maxim până la moderat. Totodată, condițiile pentru ceață în orele nocturne se vor menține. Noaptea, minimele vor scădea și vor oscila între 0, -5 grade, iar temperatura maximă a aerului ziua se va situa între 0, +5 grade Celsius.

În nordul țării, ziua vor fi 0, +3 grade Celsius, în timpul nopții se vor înregistra temperaturi cuprinse între 0, -5 grade Celsius.

La Centru, maximele vor oscila între +1 și +4 grade. Noaptea, valorile termice vor indica +2, -4 grade Celsius.

În raioanele din sudul țării, vom avea ziua +2, +5 grade Celsius, iar noaptea – 0, -3 grade Celsius. Vineri și sâmbătă, sunt posibile precipitații sub formă de lapoviță.

Potrivit sinopticienilor, condițiile meteorologice în decursul săptămânii precedente au fost favorabile pentru iernarea culturilor de toamnă și a celor multianuale.Culturile de toamnă s-au aflat în stare de repaus vegetativ, doar spre sfârșitul perioadei, izolat, acestea au vegetat slab în orele de zi. Temperatura minimă a solului la adâncimea nodului de înfrăţire a culturilor de toamnă (3 cm) a scăzut până la 0..-4ºC, fiind mult mai ridicată faţă de valorile critice (-15ºC). La sfârșitul săptămânii, solul a fost în general dezghețat, doar izolat adâncimea de îngheț a solului a variat între 5 și 10 cm.
loading ...