VREMEA SE ÎNCĂLZEȘTE SIMȚITOR. Temperaturile cresc până la +14 grade Celsius

16 jan 2023
Vremea se încălzește, temperaturile cresc cu mult peste norma acestei perioade. Pentru următoarele 7 zile, meteorologii transmit valori de până la +14 grade Celsius. Astfel, luni vom avea +2, +7 grade, iar de marți mercurul din termometre va oscila între +10 și +14 grade Celsius. Presiunea atmosferică se menține normală, precipitații nu se prevăd, doar joi și vineri, pe alocuri în zona de nord a țării.

La Nord, ziua vor fi +7, +12 grade, iar în timpul nopții se vor înregistra +1, +5 grade.

În raioanele din centrul țării, maximele vor indica +8, +13 grade, iar noaptea vor fi +2, +6 grade Celsius.

La Sud, vom avea +9, +14 grade ziua, iar pe parcursul nopții vor fi +4, +7 grade Celsius.Condițiile meteorologice în decursul săptămânii au fost în general favorabile pentru iernarea culturilor de toamnă și celor multianuale.

Culturile de toamnă s-au aflat în stare de repaus vegetativ, doar spre sfârșitul săptămânii, pe alocuri, acestea au vegetat slab în orele de zi. Temperatura minimă a solului la adâncimea nodului de înfrăţire a culturilor de toamnă (3 cm) a scăzut până la 0..-4ºC, fiind mult mai ridicată faţă de valorile critice (-15ºC). La sfârșitul săptămânii, solul a fost, în general, dezghețat, doar izolat adâncimea de îngheț a variat între 5 și 10 cm.

VREMEA SE ÎNCĂLZEȘTE SIMȚITOR. Temperaturile cresc până la +14 grade Celsius

VREMEA SE ÎNCĂLZEȘTE SIMȚITOR

Temperaturile cresc până la +14 grade Celsius

VREMEA SE ÎNCĂLZEȘTE SIMȚITOR. Temperaturile cresc până la +14 grade Celsius

loading ...