VREMEA SE RĂCEȘTE SIMȚITOR. Meteorologii prognozează înghețuri la sol

04 apr 2022
După o săptămână cu +23 de grade în termometre, vremea se răcește brusc. Potrivit estimărilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 4-5 aprilie, termometrele vor indica noaptea până la -6 grade Celsius. Valorile termice vor crește începând cu ziua de miercuri, urcând până la +16 grade Celsius, în weekend.

Locuitorii din partea de nord a țării vor avea parte de temperaturi negative în noaptea de luni și marți, temperaturile coborând până la -6 grade Celsius. Maximele vor urca până la +18 grade Celsius, cu excepția zilelor de luni și duminică, când va fi cu câteva grade mai rece. Sinopticienii nu transmit ploi pentru localitățile din nordul țării.Mai norocoși sunt cei din centrul țării, unde v-a ploua în zilele de vineri și duminică. Temperaturile cu minus însă se vor înregistra și aici, coborând până la -5 grade Celsius în noaptea de luni spre marți. Pe parcursul zilei, va fi vreme frumoasă toată săptămâna, cu temperaturi ce vor oscila între +7 și +19 grade Celsius.

Și la Sud, luni și marți noaptea se vor înregistra temperaturi negative: -1, -4 grade Celsius. Pentru zilele de joi, vineri și duminică, meteorologii anunță ploi. Maximele termice vor oscila între +9 și +20 de grade Celsius.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, răcirea vremii este cauzată de mase de aer rece care vin dinspre Oceanul Atlantic și care vor traversa inclusiv teritoriul Republicii Moldova.
Înghețurile din aceste zile sunt o veste îngrijorătoare pentru pomicultori. În centrul și sudul țării o parte din pomi au început să înflorească și ar putea fi afectați de temperaturile negative.
 

VREMEA SE RĂCEȘTE SIMȚITOR. Meteorologii prognozează înghețuri la sol

VREMEA SE RĂCEȘTE SIMȚITOR

Meteorologii prognozează înghețuri la sol

VREMEA SE RĂCEȘTE SIMȚITOR. Meteorologii prognozează înghețuri la sol

loading ...