ZECI DE GOSPODĂRII ȘI GRĂDINI INUNDATE LA CEADÎR-LUNGA

27 jun 2023
Case inundate, drumuri distruse, grădini înnămolite la Ceadîr-Lunga, după ploile din data de 25 iunie curent. În acest context, Comisia Situații Excepționale Ceadîr-Lunga a instituit stare de urgență în localitate. Conform calculelor preliminare ale comisiei, pagubele se ridică la 5 milioane de lei, transmite AGROMEDIA, cu referire la TV8.

Potrivit raportului Comisiei Situații Excepționale Ceadîr-Lunga, au fost inundate 8 apartamente, subsolurile mai multor blocuri de locuit, grădinile și beciurile din cel puțin 30 de gospodării, dar și oficiile mai multor agenți economici din oraș.Totodată, din cauza înnămolirii fântânii arteziene din sectorul Sovhoz al orașului, mai multe gospodării au rămas de duminică fără apă potabilă la robinete. Și rețeaua de canalizare a fost scoasă din funcțiune din cauza nămolului acumulat.

Primarul municipiului, Anatoli Topal cere ajutorul autorităților centrale pentru a oferi despăgubiri proprietarilor de locuințe, dar și agenților economici, care au avut de suferit în urma ploilor abundente.

Cele mai mari pagube, de 4 milioane de lei au fost înregistrate pe segmentul infrastructurii. Mai multe drumuri locale au fost distruse, iar strada Gogol din oraș va necesita reparații capitale. În aceste condiții, autoritățile locale cer Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale să trimită o echipă care să inspecteze starea drumurilor avariate. 

Potrivit sursei, autoritățile vor solicita Consiliului Municipal alocarea a circa 50 de mii de lei din fondul local pentru a lichida consecințele ploilor.
 
loading ...