AGRICULTORI DE TOP! VEACESLAV CIORNII: ''Munca noastră e plină de riscuri”

07 jun 2021

Dacă ar exista un „Forbes” de Moldova, numele lui, cu siguranță, s-ar regăsi într-un top al celor mai echilibrați oameni de la noi. Pentru că agricultura, dragă cititorule, cere răbdare, curaj, încredere, investiții, riscuri, capacitatea de a accepta inovațiile și dorința de a fi util unei civilizații. E nevoie, dacă vreți, de un al șaselea simț – cel al pământului. Veaceslav Ciornîi e fermierul care de peste zece ani implementează un know-how în afacerea lui – sistemul No-till. Și iubește pământul. Este prietenul lui cel mai bun!

NU MĂ OPRESC LA SUCCESELE OBȚINUTE și încerc mereu să introduc noi tehnologii în afacerea mea preferată. Cea mai importantă realizare însă este familia mea, unde toți suntem prieteni și ne înțelegem din jumătate de cuvânt.

DACĂ NU AR FI EXISTAT SPRIJINUL RUDELOR și al echipei, cred că nu aș fi ajuns azi un investitor destul de apreciat în domeniul pe care îl practic. Condițiile climaterice din 2020 ne-au adus și nouă, agricultorilor, mari pierderi, mai ales producătorilor cu afaceri în aer liber. Dar astea sunt riscuri asumate.

SĂ NU REUȘESC SĂ-MI REALIZEZ OBIECTIVELE și să nu ajung să văd și rezultatele, asupra cărora muncesc de vreo 15 ani este cea mai mare temere a mea. La început, era vorba despre diversificarea businessului în care m-am lansat. Peste câțiva ani însă, agricultura a devenit afacerea vieții mele!

ORICE AȘ FACE, am o sursă inepuizabilă de inspirație – soția mea. Și toată viața a trebuit să-i demonstrez că sunt cel mai bun! Sunt un mare norocos!

PRIMII BANI i-am câștigat prin clasa a VIII-a. Tot atunci am înțeles că de acești bani nu ar trebui să mă bucur doar eu. Ar fi un egoism. Iar marea mea pasiune rămâne businessul creat de mine. Un om de afaceri corect, în viziunea mea, este persoana care îi poate auzi, înțelege, respecta și ajuta pe ceilalți. Participă la viața publică, se implică în activitățile comunitare ale localității sale.

UN MILION?! Duminica viitoare dacă l-aș câștiga?! Ce aș face cu el? Exact ce am făcut și cu toți banii câștigați până acum.

ERA ANUL 1990, când am renunțat la serviciul pe care-l aveam atunci, cu un salariu stabil și o poziție avantajoasă. Luam cea mai grea decizie și mă lansam într-o afacere instabilă pentru acel moment.

ATUUL MEU ESTE, cel mai probabil, perseverența. Dorința de a atinge întotdeauna scopul dorit.

O SINGURĂ REGULĂ pentru o singură zi, dar care e valabilă oricând: o stare de spirit bună, punctualitate, realizarea calitativă a muncii pe care o îndeplinești.

CÂND CINEVA ÎNCEARCĂ să mă complimenteze, am impresia că se lingușește.

ÎN FILMUL despre viața mea, ar răsuna melodiile AC / DC.

ȘI DACĂ VIAȚA mi-ar oferi șansa celor trei dorințe, prima ar fi ca familia și toți oamenii dragi să fie sănătoși! A doua – ca omenirea să revină cât mai repede la un trai normal, fără boli și războaie! Și în al treilea rând, mi-aș dori ca oamenii să se schimbe. Să încerce să trăiască după poruncile lui Dumnezeu. Omul trebuie să protejeze natura și să analizeze în ce stare o lasă copiilor, nepoților. Pentru mine, acesta este cel mai dureros subiect.

AȘ VREA să cultiv pe câmpurile mele produse fără pesticide, ca urmașii noștri să consume alimente sănătoase. Metoda pe care o utilizez exclude prelucrarea solului. Aș vrea să contribui la ecologie și schimbările climaterice.

ÎN CALITATEA MEA DE ANTREPRENOR aștept de la 2021 vreme bună, recoltă bogată, pe care să o pot realiza. Mă rog pentru sfârșitul pandemiei și toată lumea să revină la LIBERTATE! Noi abia acum am conștientizat cât de multe am pierdut…

Sursa: Vip Magazine

Top știri

OLGA NICOARĂ: „Datorită accesului la irigare, putem obține productivitatea dorită la hectar”

15 oct 2021

NINA RARANCEAN – AGRICULTOR DIN ÎNTÂMPLARE: „Important este să știi ce vrei și să te ții de asta”

13 oct 2021

ȘASE DECENII DE AGRICULTURĂ: La cei 82 de ani, Nicolae Micu este considerat ambasadorul culturilor organice

07 oct 2021

VINUL DE LA CRAMA MIHAI SAVA, O ADEVĂRATĂ POEZIE! Istoria micului producător de la Costești o savurați la Cămara Fest

05 oct 2021

FLORILE CĂTĂLINEI PENTRU CURTE ȘI GRĂDINĂ. „E o afacere de familie în devenire, vrem să ne extindem. Dorim să fim florari veritabili”

24 sep 2021
Din aceiași categorie

AFINELE, “AURUL” DE LA PITUȘCA. Familia Zaharia cultivă minunatele pomușoare și vrea să își extindă afacerea

14 jul 2021

DOI FERMIERI DIN NORDUL ȚĂRII ÎN TOPUL “OMUL ANULUI 2020”. Cunoaște-i pe câștigători AICI

24 mai 2021

MURELE, POMUȘOARELE CU „GULERAȘE ALBE”. Familia Rău din Sipoteni le cultivă de aproape două decenii

19 jul 2021

MOMORDICA, LEGUMA CARE CREȘTE DOAR LA TRINCA. Fermiera Liliana Morari a plantat-o în premieră pe un lot de 40 ari

27 aug 2021

EDUCATOAREA CARE CREȘTE CRIZANTEME. Cristina Rusu din Budești e pe cale să dezvolte o afacere rezistentă cu parfum de flori

23 apr 2021

AGRICULTORI DE TOP! VEACESLAV CIORNII: ''Munca noastră e plină de riscuri”

AGRICULTORI DE TOP! VEACESLAV CIORNII: ''Munca noastră e plină de riscuri”

AGRICULTORI DE TOP! VEACESLAV CIORNII: ''Munca noastră e plină de riscuri”

loading ...