INCUBATORUL DE AFACERI DIN ȘTEFAN-VODĂ, LA 10 ANI DE ACTIVITATE

13 apr 2022
La aniversarea a 10 ani de activitate, Incubatorul de Afaceri din Ștefan-Vodă a fost vizitat de Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu și directorul ODIMM, Dumitru Pîntea. Oficialii au discutat cu rezidenții Incubatorului despre condițiile în care își desfășoară afacerile și despre noile programe oferite de Guvern, prin intermediul ODIMM, pentru antreprenori.
 
Mă bucur să văd rezultatele frumoase din raioane. Incubatorul din Ștefan-Vodă a reușit dublarea cifrei de afaceri a rezidenților săi în anul 2021, atingând valoarea de 19 milioane de lei. Este bine ca regiunile să ofere un mediu de trai mai bun, iar unul dintre principalii piloni de dezvoltare este agentul economic, pe care trebuie să îl susținem și să-l ajutăm să crească. De aceea, trebuie să ne îndreptăm eforturile către regiuni, să colaborăm cu autoritățile locale și să susținem antreprenorii locali, a precizat ministrul Gaibu.
 
Dumitru Pîntea, director interimar ODIMM, a evidențiat rolul incubatoarelor de afaceri în calitate de promotori ai dezvoltării economice în regiuni și a prezentat programele de suport antreprenorial din gestiunea instituției, îndemnând mediul de afaceri din Sudul țării să profite de acestea.
 
În anul 2022, pentru susținerea mediului de afaceri, Guvernul a venit cu o serie de măsuri de susținere pentru incubatoare și rezidenții lor, printre care compensațiile pentru gaz. De asemenea, venim cu instrumente noi pentru incubatoare și, în special, pentru antreprenori. Chiar în această perioadă lansăm apelul de granturi pentru toate programele existente, printre care PARE 1+1, Femei în afaceri, Start pentru tineri și Programul de internaționalizare, a menționat directorul Pîntea.
 
Oportunitățile oferite de ODIMM și Incubatorul de Afaceri sunt vaste. Încercăm să motivăm antreprenorii să participe la programele oferite. Ne dorim cât mai multe întreprinderi noi create și dezvoltate în domeniul tehnologizare, digitalizare sau internaționalizare, susține directoarea Incubatorului de Afaceri din Ștefan-Vodă, Adelina Barbăneagră.
 
În anul 2021, Incubatorul din Ștefan-Vodă a înregistrat cele mai bune rezultate în activitate, fiind desemnat ”Cel mai bun Incubator de Afaceri al anului”. În prezent, în cadrul instituției își desfășoară activitatea 25 de antreprenori. Cifra de afaceri a companiilor incubate se cifrează la peste 19 milioane lei. Instituția a fost creată în anul 2012 de către Organizația pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii  (ODIMM), cu suportul financiar al Uniunii Europene.
 
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022
Din aceeași categorie

ȘI FEMEILE FAC APICULTURĂ. Istoria de succes a două tinere de la noi

11 mai 2022

CUM POȚI DESCHIDE O AFACERE CU DULCIURI PREGĂTITE ÎN CONDIȚII DE CASĂ? Istoria de succes a Anei Cucu din Colibași

06 mai 2022

AFACEREA PARFUMATĂ A VASILINEI HÂNCU. Antreprenoarea cultivă trandafirul de Damasc din care face dulceață, compot și alte delicii

06 mai 2022

AU CĂPȘUNE COAPTE DIN APRILIE, PÂNĂ DE ANUL NOU. Istoria de succes a soților Gogu din Căușeni

05 mai 2022

CEA MAI VARIATĂ GAMĂ DE RĂSAD CRESCUT ÎN BIOHUMUS. Istoria de succes a fraților Zaharia din raionul Leova

28 apr 2022

INCUBATORUL DE AFACERI DIN ȘTEFAN-VODĂ, LA 10 ANI DE ACTIVITATE

INCUBATORUL DE AFACERI DIN ȘTEFAN-VODĂ, LA 10 ANI DE ACTIVITATE

INCUBATORUL DE AFACERI DIN ȘTEFAN-VODĂ, LA 10 ANI DE ACTIVITATE

loading ...