https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.77 EUR
17.65 USD
0.24 RUB
4.20 RON
0.66 UAH
LIVADA DE VIȘIN A CRISTINEI FENCOVSCHI. De unde a luat antreprenoarea bani pentru start-up

LIVADA DE VIȘIN A CRISTINEI FENCOVSCHI. De unde a luat antreprenoarea bani pentru start-up

25 aug 2021
Cristina Fencovschi este o tânăra antreprenoare pasionată de agricultură. Alegerea ei s-a oprit la pomicultură, și anume la o livadă de vișin, idee care i-a reușit grație suportului financiar din partea AIPA. Cristina a beneficiat de ajutor în proporție de 65% din valoarea eligibilă a proiectului investițional. Subvențiile în avans oferite de AIPA s-au cifrat la 389, 2 mii de lei și ea a fondat Gospodăria Țărănească G.Ț „K&D Agro”. Potrivit ei, afacerea a fost lansată pentru a-și spori veniturile și chiar dacă are studii în fiscalitate și administrare fiscal, domeniul agricol l-a învățat din mers.

„Eu sunt pasionată de ceea ce fac, iar munca din pasiune generează satisfacții deosebite, dar și rezultate pe potrivă”, a explicat Cristina Fencovschi. Din banii primiți de la AIPA antreprenoarea și-a înființat livada de vișin (2, 67 ha) și și-a procurat tehnică agricolă pentru întreținerea/prelucrarea acesteia.

„Subvențiile le-am accesat chiar de la înființarea companiei. Mecanismul pentru start-up-uri este simplu. Într-adevăr eforturile pentru elaborarea business planului, căutarea ofertelor, semnarea contractelor, deschiderea contului escrow mi-au luat mult timp, dar s-a meritat. Unicul sfat care aș putea să-l ofer este că doritorii să aibă o abordare corectă în raport cu afacerea, pentru că AIPA oferă finanțare”, a punctat antreprenoarea.

Cristina Fencovschi susține că o problemă la înființarea livezii a fost lipsa materialului săditor or, acest lucru a tergiversat plantarea pomilor pentru toamna acestui an. Lipsa forței de muncă reprezintă o barieră pentru Cristina, care susține că e foarte greu de găsit. Chiar dacă provocările sunt multe, tânăra antreprenoare a menționat că vrea să-și majoreze suprafața livezii: să planteze prun de soiuri omologate și destinate exportului în UE.

poza simbol:http://www.sda.gov.md/ro/istorie-de-succes_visine.html
VIN ÎNGHEȚURILE. Meteorologii au anunțat Cod Galben în toată țara
17 sep 2021
VA FI RENOVATĂ: Fabrica de producere a peleților din Pașcani vizitată de ministrul Gherciu
17 sep 2021
STRUGURII DE LA ȚĂRĂNCUȚA AU DETERMINAT-O SĂ RĂMÂNĂ ACASĂ. Istoria de succes a antreprenoarei Ana Ciobanu
17 sep 2021
ROȘII GIGANTE DE APROAPE UN KILOGRAM JUMATE! Fermierii care le cultivă au decis să renască soiul străvechi de tomate
16 sep 2021

LIVADA DE VIȘIN A CRISTINEI FENCOVSCHI. De unde a luat antreprenoarea bani pentru start-up

LIVADA DE VIȘIN A CRISTINEI FENCOVSCHI

De unde a luat antreprenoarea bani pentru start-up

LIVADA DE VIȘIN A CRISTINEI FENCOVSCHI. De unde a luat antreprenoarea bani pentru start-up

loading ...