https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.22 EUR
17.78 USD
0.24 RUB
4.31 RON
0.65 UAH
AMESTECUL DE CĂTINĂ ECO ȘI MIERE- UN DELICIU BENEFIC PENTRU SĂNĂTATE

AMESTECUL DE CĂTINĂ ECO ȘI MIERE- UN DELICIU BENEFIC PENTRU SĂNĂTATE

01 jun 2020
Vrei să fii sănătos și să ții la distanță maladiile? Atunci începe să mânânci cătină ecologică. Efectele sale benefice te pot surprinde cu siguranță. Cătina este o plantă cu un conținut ridicat de vitamine, iar în combinație cu mierea, poți obține un preparat natural care îți va oferi o doză bogată în substanțe nutritive, benefice organismului. În Republica Moldova sunt puțini fermieri care cultivă cătină în sistem ecologic. Un exemplu în acest sens este familia Golban, care crește produse ecologice sub brandul “Biantti”.Cătina este cultivată în satul Carahasani, Ștefan Vodă. De anul trecut, plantația a intrat în rod și astfel producătorul a reusit să aducă acest produs pe masa consumatorilor. Fructele de catină au forma unor boabe mici și moi, de culoare portocaliu închis, iar gustul este acrișor și puțin amărui. Fructele se culeg de obicei în luna august și până la sfârșitul lunii octombrie, însă perioada potrivită este toamna târziu, când fructele sunt bine coapte. Cătina în combinație cu mierea de albine are un conținut de microelemente similar cu cel existent în sângele uman. Este ușor asimilată de organism pentru că are un efect antibacterian, vindecător și reparator. Mierea ajută la tratarea bolilor hepatice, digestive, bolile ficatului și a sângelui.

Iată modul de preparare a cătinei cu mierea de albine : Într-un borcan cu capacitatea de 800 ml, se zdrobesc 500 g de boabe de catină, peste care se adaugă 500 g miere. Pentru un rezultat mai bun, cătina cu miere se lasă trei săptămâni la macerat în borcan închis, la frigider. Proporția ideală este două părți de miere și o parte de cătină. Dacă se pune prea puțină miere se va subția foarte mult, iar cătina va fi destul de zemoasă și va începe să fermenteze.Este bine ca boabele de catină să fie zdrobite și cojile aruncate, în caz contrar, boabele se vor lipi de limbă, și va da o senzație neplăcută. Se consumă zilnic câte o linguriță din acest preparat și astfel organismul este fortificat în perioadele când răceală și gripă își fac apariția.
STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII. Mai multe afli AICI
18 jun 2021
CĂPȘUNELE PENTRU EXPORT: PLINE DE NOROI ȘI LIPSĂ DE BRAȚE DE MUNCĂ PENTRU RECOLTARE. Ce spun experții
18 jun 2021
“CASA DIN LUNCĂ”, PRIMA PENSIUNE ECOLOGICĂ DIN ȚARĂ. Unde se află și cine vă așteaptă, aflați mai jos
15 jun 2021
LEGUME NATURALE DE LA LEOVA. Unde le găsiți, cine le cultivă și cum le puteți comanda online, aflați AICI
14 jun 2021

AMESTECUL DE CĂTINĂ ECO ȘI MIERE- UN DELICIU BENEFIC PENTRU SĂNĂTATE

AMESTECUL DE CĂTINĂ ECO ȘI MIERE- UN DELICIU BENEFIC PENTRU SĂNĂTATE

AMESTECUL DE CĂTINĂ ECO ȘI MIERE- UN DELICIU BENEFIC PENTRU SĂNĂTATE

loading ...