BORIS BOINCEAN: "Ţara noastră are nevoie să realizeze tranziția la un nou sistem de agricultură durabilă, inclusiv ecologică"

16 feb 2022
În sprijinul unei agriculturi durabile pentru o nutriție sănătoasă

O alimentaţie sănătoasă înseamnă să consumăm produse care ştim cum au fost obţinute şi să le evităm pe cele ce conţin ingrediente sofisticate, necunoscute, dar şi pe cele procesate excesiv, transmite AGROMEDIA cu referire la MOVCA

Cel puţin asta le-a spus astăzi, participanţilor la webinarul organizat de MOVCA BioFood.md cu tema „Agricultură durabilă pentru o nutriție sănătoasă” Ana Deaconu, consultantă în agricultura durabilă și nutriție, doctoră în sănătate publică și nutriție la Universitatea din Montreal, Canada.

Potrivit expertei, supraalimentaţia nu are de-a face cu alimentaţia sănătoasă, ci implică riscuri, precum cel al obezităţii, şi poate duce la mai multe maladii grave.
În opinia doctorului habilitat, profesorului cercetător Boris Boincean, director interimar al Institutului ”Selecția” din Bălți și președinte MOVCA, ţara noastră are nevoie să realizeze tranziția la un nou sistem de agricultură durabilă, inclusiv ecologică.

Această tranziţie ţine de asigurarea unui management durabil și rezilient al solului pentru acordarea unor servicii ecosistemice și sociale benefice întregii societăţi prin ameliorarea sănătății sau calității terenurilor agricole, susţine Boris Boincean.

Avantajele oferite de această abordare ar oferi: apă potabilă de calitate, reducerea efectului de încălzire globală prin sechestrarea carbonului în sol, menținerea biodiversității pe întreg lanțul trofic al solului.

Alte beneficii importante se referă la obținerea unor produse alimentare de calitate înaltă pentru creşterea imunității organismului uman și animal, menținerea polenizatorilor etc.
În context, administratorul MOVCA BioFood.md, Venedict Strişca, a subliniat că o alimentaţie sănătoasă nu este un lucru care ar necesita mari eforturi, ci e doar un alt stil de viaţă pe care trebuie să-l deprindem şi perfecţionăm continuu. 

Webinarul a fost urmărit de peste 70 de persoane.
 
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

SEZON NOU, PROBLEME VECHI. MII DE ALBINE GĂSITE MOARTE LA O STUPINĂ. Motivul: Tratamente chimice în livezi

19 apr 2022
Din aceeași categorie

TENDINȚE ÎN AGRICULTURA SECOLULUI XXI ȘI EFECTUL SCHIMBĂRILOR CLIMATICE

29 apr 2022

Soiurile autohtone de grâu oferă unele avantaje în raport cu cele de import

15 apr 2022

SECRETELE AGRICULTURII ECO ÎN MOLDOVA. Beneficii, riscuri, provocări

07 apr 2022

SUPRAFEȚELE AGRICOLE CERTIFICATE ECOLOGIC SE EXTIND, la fel și gama de produse eco

10 mar 2022

CONSULTANŢĂ AMERICANĂ GRATUITĂ PENTRU PRODUCĂTORII MOLDOVENI DE ALUNE

11 feb 2022

BORIS BOINCEAN: "Ţara noastră are nevoie să realizeze tranziția la un nou sistem de agricultură durabilă, inclusiv ecologică"

BORIS BOINCEAN: "Ţara noastră are nevoie să realizeze tranziția la un nou sistem de agricultură durabilă, inclusiv ecologică"

BORIS BOINCEAN: "Ţara noastră are nevoie să realizeze tranziția la un nou sistem de agricultură durabilă, inclusiv ecologică"

loading ...