MOVCA, PRIMA ORGANIZAȚIE DIN MOLDOVA CARE DEVINE MEMBRĂ IFOAM. Detalii

10 dec 2021

Asociaţia Patronală „Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA) a devenit recent membră a Federației Internaționale a Mișcărilor pentru Agricultură Ecologică (IFOAM), o comunitate de peste 800 de afiliaţi din mai mult de 100 de ţări.
 
MOVCA este prima organizaţie din ţara noastră care a obţinut statutul de membru al IFOAM, iar în acest fel Republica Moldova este reprezentată pentru prima dată într-o structură internaţională din acest domeniu.
 
„Unirea forțelor cu persoane și organizații similare permite implementarea unor proiecte de dezvoltare a agriculturii ecologice, formare a capacităților de lider și susținere a unei agriculturi și a unor sisteme alimentare cu adevărat durabile”, a precizat Victoria Ceban, directorul executiv al MOVCA.
 
Fondată în 1972, IFOAM - Organics International este o organizaţie creată de membrii care activează în scopul obţinerii unei sustenabilităţi veritabile a agriculturii de pe tot globul.
 
Sistemele alimentare și agricole existente în lume se confruntă în prezent cu provocări multiple, de la răspândirea foametei, schimbările climatice și pierderea biodiversității şi până la faptul că agricultorii și lucrătorii din sectorul alimentar nu obţin venituri decente. Modul în care sunt produse și consumate alimentele poate fie atenua, fie exacerba aceste condiții, susţin reprezentanţii IFOAM.
 
Împreună cu afiliații săi din peste 100 de țări și teritorii, precum și cu organismele sale regionale și platformele sectoriale, IFOAM - Organics International conduce spre o schimbare ecologică.
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

AGRICULTURA ECOLOGICĂ: Ce prevede noul regulament european intrat în vigoare la 01 ianuarie 2022 și ce avantaje oferă micilor fermieri

03 jan 2022

UTILIZAREA FERTILIZANȚILOR ÎN AGRICULTURA ECOLOGICĂ: Noul GHID elaborat de MOVCA disponibil pentru fermieri

23 dec 2021

INDUSTRIA AGROALIMENTARĂ ECOLOGICĂ: Patru fermieri vor implementa practicile noi descoperite în Italia

03 dec 2021

PERSPECTIVA AGROECONOMICĂ ÎN VIZIUNEA MOVCA, prezentată în cadrul conferinței Agroecologia…

22 nov 2021

VIZITĂ DE STUDIU ÎN ITALIA PENTRU COMPANII DIN DOMENIUL ALIMENTELOR ECOLOGICE

17 nov 2021

MOVCA, PRIMA ORGANIZAȚIE DIN MOLDOVA CARE DEVINE MEMBRĂ IFOAM. Detalii

MOVCA, PRIMA ORGANIZAȚIE DIN MOLDOVA CARE DEVINE MEMBRĂ IFOAM

Detalii

MOVCA, PRIMA ORGANIZAȚIE DIN MOLDOVA CARE DEVINE MEMBRĂ IFOAM. Detalii

loading ...