PERSPECTIVA AGROECONOMICĂ ÎN VIZIUNEA MOVCA, prezentată în cadrul conferinței Agroecologia…

22 nov 2021

Asociaţia MOVCA participă la conferința „Agroecologia: o oportunitate pentru agricultură și sisteme alimentare rezistente”, desfășurată astăzi în format hibrid (cu prezentă fizică parțial și online) de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în Moldova, în cooperare cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) şi cu susținerea AO Grădina Moldovei.
 
În context, Boris Boincean, preşedintele Asociaţiei MOVCA şi directorul Institutului „Selecţia”, vine cu o prezentare privind perspectiva agroeconomică: beneficiile agroecologiei pentru sănătatea solului şi productivitatea pe termen lung. Printre invitații la conferinţă se numără şi Victoria Ceban, directorul Asociaţiei MOVCA.
 
Conferinţa este organizată în cadrul unei campanii de conștientizare a importanței sistemelor alimentare și a agroecologiei, derulată de FAO Moldova în perioada 12 noiembrie – 31 decembrie.
 
De menționat că agroecologia îmbină simultan concepte ecologice și sociale vizând să optimizeze interacțiunile dintre plante, animale, oameni și mediu, și să contribuie la dezvoltarea unor sisteme alimentare echitabile și durabile.
loading ...