CUM ALEGEM HIBRIZII DE RAPIȚĂ PENTRU PRODUCȚII STABILE

04 jul 2024
Corteva Agriscience aduce în piață singura linie de hibrizi de rapiță cu conceptul Sclerotinia protector. Aceștia vor asigura performanță inclusiv în rotații scurte cu floarea-soarelui. Compania vine cu soluții atât pentru condiții bune de cultivare, cât și pentru situații critice: secetă, fluctuații mari de temperatură etc. În acest material, vă prezentăm campionul la nivel european la producții înalte: Pioneer PT303; hibrizii Next Generation – PT314 și PT315; și PT298 – hibridul ce poate fi cultivat în cele mai nefavorabile condiții.
 
Andrei Ciocoiu, Category Marketing Manager Seeds Corteva RO & MD:
PT303 Sclerotinia protector este un hibrid special gândit pentru rotația scurtă cu floarea-soarelui. În această situație, Sclerotinia face diferența atunci când vorbim despre producții. Chiar dacă dorim să facem tratamente, nu vom reuși 100%. Astfel, PT303 vine cu cel mai ridicat grad de protecție, rezistență chiar putem spune: peste 93% din plante sunt protejate.
 
Nu veți găsi niciodată scleroți formați pe tulpina hibridului PT303. Un aspect foarte important, întrucât scleroții sunt forma de rezistență a bolii. Timp de 5 ani de zile, ei rezistă în sol.
 
PT303 este singurul hibrid care în Marea Britanie a avut 2 ani consecutiv rezultatul mediu de peste 6 tone la hectar. Este hibridul cu cel mai mare potențial productiv, dar avem nevoie de fermier tehnic, condiții bune, pământ bun.
 
În contextul schimbărilor climatice, Corteva vine cu brandul Next Generation. Hibrizii PT314 și PT315 vor face față fluctuațiilor de temperatură, temperaturilor care, în timpul înfloritului, coboară sub punctul de îngheț, lipsei apei în mijlocul perioadei de vegetație, fără a avea efecte deosebite asupra culturii.
 
Andrei Ciocoiu, Category Marketing Manager Seeds Corteva RO & MD:
PT314 și PT315 se remarcă prin potențial productiv, stabilitate, rezistență completă la scuturare și au un sistem de gestionare a azotului foarte bine pus la punct. Am făcut teste în peste 14 locații în Europa care au arătat că sunt hibrizii ce vor pierde cel mai puțin din producție dacă se reduce la jumătate doza de azot aplicată. Sunt hibrizii viitorului și, cu siguranță, în următorii 2 ani de zile vor domina piața din R. Moldova.
 
Hibridul recomandat pentru cele mai nefavorabile condiții este PT298. Îl recomandăm tuturor fermierilor din R. Moldova, în special, celor care-și propun să facă tehnologie minimă, cu investiții reduse.
 
Cei patru hibrizi vin cu două variante de tratament:
  • Doar cu un biofungicid, pentru cei care vor o cultură biologică
  • Protecție full: insecticid, fungicid și biostimulator – este singurul pachet ce protejează rapița de orice dăunător până în stadiul de 4 frunze a culturii.
 
Pentru mai multe detalii, vedeți materialul video.
În scurt timp, revenim cu rezultatele de la recoltarea celor 4 hibrizi prezentați în acest material, urmăriți AGROMEDIA.
 
loading ...