ÎNCĂ O ÎNCERCARE DE CUMPĂRARE A GRÂULUI PENTRU REZERVA DE STAT. Toți operatorii economici sunt invitați să participe la procedura de negociere

10 oct 2022
Agenția Rezerve Materiale a MAI inițiază procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare privind achiziționarea grâului alimentar în rezervele de stat.

În conformitate cu art. 56 al Legii nr.131/2015 privind achizițiile publice și ca urmare a ședințelor de lucru cu participarea reprezentanților Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, a Asociațiilor de produse agricole și cerealiere și celor de fermieri, Agenția Rezerve Materiale a decis inițierea procedurii de negociere directe fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare privind achiziționarea grâului alimentar în rezervele de stat, anunță Agenția.

În acest context, sunt invitați toți operatorii economici să participe la procedura de negociere, având posibilitatea de a depune oferta pentru un singur sau mai multe loturi, iar producătorii agricoli care dețin cantități mai mici de grâu alimentar, se pot asocia pentru a întocmi și depune oferta sa.

Documentație de atribuire: Amintim că în luna august a mai fost anunțată o licitație de achiziționare a grâului în rezerva de stat, care s-a soldat cu eșec pentru că nu a s-a înregistrat nici un participant.

Aprovizionarea cu grâu achiziționat pentru rezerva de stat urma să fie asigurată până la sfârșitul anului 2022. ARM plănuia să completeze rezerva de stat de grâu alimentar cu 41,7 mii tone.

Bugetul total pentru achiziții a constituit 201,6 milioane lei, iar prețul propus a fost de 5,2 lei/kg, mai mare decât cel estimat (4,83 lei/kg). Dar și așa, fermieri s-au arătat nemulțumiți de prețul propus.

Era planificată achiziționarea grâului în opt loturi, în funcție de volumul și locul de depozitare - de la 2 mii la 6,9 mii tone cu un buget de la 9,6 milioane la 33,6 milioane lei pentru fiecare lot.
loading ...