INCENDIU - UN REZERVOR DE PĂSTRARE A CEREALELOR S-A PRĂBUȘIT. Peste o mie de tone de șrot de floarea soarelui mocnesc

16 jan 2023
Un rezervor de păstrare a cerealelor din Portul Internațional Liber Giurgiulești a luat foc. Se întâmplă din cauza mocnirii a peste 1000 de tone de șrot de floarea soarelui. În urma incidentului, nu au fost raportate victime.

În dimineața zilei de 16 ianuarie 2023, angajații IGSU din sudul țării au intervenit pentru a lichida un incendiu produs în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea soarelui. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 7:10. Potrivit primelor informații, din cauza mocnirii unei încărcături de peste 1000 de tone produs de șrot de floarea soarelui, a avut loc prăbușirea cisternei. La fața locului, au intervenit 6 echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 de angajați IGSU, care acționează pentru localizarea și lichidarea arderii. În urma incidentului, nu au fost raportate victime, iar pompierii întreprind toate acțiunile necesare pentru lichidarea consecințelor acestui incendiu, informează IGSU.

Potrivit, Inspectoratului General de Situații de Urgență, anterior, în data de 15 septembrie 2022, pe teritoriul portului a fost înregistrat un alt incident cu prăbușirea a două silozuri metalice pentru depozitarea șrotului de floarea soarelui în granule, cu volumul de 1200 m3 fiecare, ceea ce a cauzat încălcarea procesului tehnologic de păstrare a șrotului în alte 4 silozuri alăturate.

Ulterior, în data de 13 noiembrie 2022, în interiorul a două din cele 4 silozuri a fost  înregistrată creșterea temperaturii (până la 100℃), iar la data de 30 decembrie 2022, în timpul acțiunilor de evacuarea a produsului din interiorul silozurilor, unul dintre acestea s-a incendiat.

La fața locului, au intervenit angajații Inspectoratului, care în comun cu angajații obiectivului, au asigurat acțiuni de răcire a silozurilor de la o distanță de siguranță, însă pericolul de incendiere și prăbușire a instalațiilor a rămas ridicat, se arată în comunicatul IGSU.
loading ...