https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.72 EUR
17.70 USD
0.24 RUB
4.19 RON
0.66 UAH
TERMINĂM SEMĂNATUL ÎN CÂMP. Care sunt muncile agricole, recomandate pentru luna mai? Afli AICI

TERMINĂM SEMĂNATUL ÎN CÂMP. Care sunt muncile agricole, recomandate pentru luna mai? Afli AICI

03 mai 2021

Până pe data de 10 mai, în cultura mare, se încheie campania de semănat în câmp. Vor continua însă lucrările de combatere a bolilor și dăunătorilor. La păioase, se efectuează tratamentul cu erbicid pentru combaterea buruienilor. Se urmăresc culturile pentru depistarea prezenței bolilor sau insectelor dăunătoare și se va acționa în consecință, cu fungicide sau amestecuri insecto-fungicide.
 
În legumicultură, în sere, tomatele se vor lega de un suport și se vor tăia lăstarii secundari, pâna la legarea fructelor pe prima inflorescență. La castraveți, ramificațiile laterale se ciupesc la 1-2 fructe legate. Se pregătește terenul și se plantează răsadurile de tomate, ardei și vinete. Se seamănă castraveți, pepeni, fasole, dovlecel, ridichie de vară, mărar și sfeclă roșie. Se seamăna dovleacul pentru copt în cuiburi la 2×2 metri, adăugând la fiecare cuib 2-3 kg de îngrășământ agricol natural și 4-5 semințe.
 
Se efectuează fertilizarea fazială la varza de vară. Se începe erbicidarea postemergentă a rădăcinoaselor și a cepei din arpagic și semănat direct. Când cartofii au atins 20-25 cm înălțime, se execută rebilonatul. De asemenea, se aplică tratamentele necesare împotriva bolilor și dăunătorilor și continuă lucrările de întreținere a culturilor.
 

În pomicultură, are loc întreținerea solului prin lucrări de arat, discuit. Se aplică îngrășămintele conform schemei de fertilizare și se efectuează  tratamente împotriva bolilor și dăunătorilor.
 
Pentru culturile agricole de câmp, în luna mai, horticultorii se vor concentra asupra următoarelor lucrări agricole: pe brazdele reci se seamănă varză, conopidă şi gulii de toamnă; se pregăteşte terenul şi se plantează răsadurile de tomate, ardei şi vinete. Ardeiul şi vinetele se plantează la adâncimea frunzelor cotiledonate, iar tomatele se plantează cât mai adânc posibil; se face fertilizarea fazială la varza de vară când are 4-5 frunze cu 150 kg per hectar de azotat de amoniu, care se încorporează superficial prin praşilă sau se udă; se fac tratamente preventive pentru mană, septorioză, alternarioză; pe terenurile infestate puternic cu coropişniţe, se aplică pe rândul de plante, un insecticid în potriva acestui dăunător.


 
AVEM MERE, N-AVEM PERE. Câți pomicultori din țară mai cultivă azi fructele delicioase și unde vând recolta
28 sep 2021
VINUL DEALCOOLIZAT ÎN ACELAȘI „PAHAR” CU CELE CARE CONȚIN TĂRIE. Ce trebuie să știe producătorii pentru a-l comercializa
28 sep 2021
ÎNTREBARE DE ZIUA MONDIALĂ A TURISMULUI: De ce nimeni nu promovează Naslavcea, un adevărat sat de munte?
27 sep 2021
CRISTINA FROLOV DEMISĂ DE LA ONVV. Există mai multe versiuni
27 sep 2021

TERMINĂM SEMĂNATUL ÎN CÂMP. Care sunt muncile agricole, recomandate pentru luna mai? Afli AICI

TERMINĂM SEMĂNATUL ÎN CÂMP

Care sunt muncile agricole, recomandate pentru luna mai? Afli AICI

TERMINĂM SEMĂNATUL ÎN CÂMP. Care sunt muncile agricole, recomandate pentru luna mai? Afli AICI

loading ...