1,5 MILIOANE DE EURO – atât au investit elvețienii în construcția unei fabrici de procesare a legumelor și fructelor din Ștefan Vodă

10 aug 2022
Prima investiție elvețiană din Republica Moldova de peste un milion și jumătate de euro are loc în orașul Ștefan Vodă, transmite AGROMEDIA, cu referire la studio-l.online.

Este vorba despre construcția unei fabrici de peste 2 mii de metri pătrați în Subzona Economică Liberă Bălți, unde va avea loc procesarea legumelor și fructelor.

Inițiatorii proiectului anunță că întreprinderea va fi cu proces automat deplin și au fost deja create 30 locuri de muncă. Lucrările de construcție sunt planificate până la sfârșitul lunii septembrie 2022, după care fabrica va fi dată în exploatare.
 
Mai mult, compania elvețiană își propune să achiziționeze materia primă de la micii producători locali și să o transforme fie în semifabricate congelate, murături sau chiar pireuri.

“Planul de afaceri presupune ca în primul an de activitate, volumul producţiei să fie în sumă de 18 milioane de lei. În perspectivă mai îndelungată, este planificată extinderea capacităţilor şi suprafeţelor de producere până la 10 000 de metri pătrați, cu majorarea corespunzătoare a volumului investiţiilor şi a locurilor de muncă. Vor fi produse atât semifabricate congelate, cât şi de producţie finită” , informează administratorul Vitalie Pintilie.
 
Compania va face parte din reţeaua Schoeni Food, de aceea, întreg volumul producţiei fabricate va fi exportat în primul rând - în Elveţia şi ţările Uniunii Europene.

Investitorul elvețian a demarat deja procesul de recrutare a personalului și achiziționare a materiei prime.
 
,,Producătorii agricoli din sudul Republicii vor avea un cumpărător de încredere și siguranță. Se va dezvolta nespus producția agricolă. Îmi pare bine că se dezvoltă încetișor orașul Ștefan Vodă, fiindcă eu, ca tânăr specialist în agronomie, caut de mai bine de 2 ani un job favorabil aici și nu găseam, dar acum am șansa reală de a mă angaja în domeniul meu”,  afirmă un tânăr în căutarea unui loc de muncă.
loading ...