CONSERVELE PENTRU IARNĂ BAT TARE LA BUZUNAR. Care este prețul legumelor de sezon, vedeți în material

26 aug 2022
Suntem în plin sezon de preparare a conservelor pentru iarnă, când piețele abundă de legume, iar gospodinele au grijă să umple borcanele cu bunătăți ce vor fi adevărate delicii în sezonul rece.

Anul acesta, însă, se cam taie din lista bunătăților din beci. Din cauza secetei, legumele din grădină s-au uscat sau nici nu au răsărit în primăvară, singura soluție rămânând comercianții, fermierii ce cultivă zarzavaturile în spațiu protejat. Prețurile sunt piperate, chiar de două, trei ori mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut și bat tare la buzunar, spun cumpărătorii. De cealaltă parte, vânzătorii se plâng că în acest sezon, cheltuielile au depășit cu mult calculele și așteptările lor. Roada e mică și afectată de secetă.

Vă prezentăm mai jos care sunt prețurile pentru legumele de sezon la Piața Centrală din Chișinău.

Un kilogram de roșii poate fi cumpărat cu prețuri între 7 și 20 de lei, în funcție de soi și calitatea acestora. Castraveții se vând cu 15 lei/kg. Pentru ardeii grași, comercianții afișează prețuri de 10, 11, 13 lei, iar cei mai mari și mai frumoși ajung să coste și 16 lei kilogramul. Gogoșarii roșii pornesc de la 40 de lei/kg, dar pot fi găsiți și cu 22 de lei. Pentru un kilogram de vinete, gospodinele vor plăti 7 lei, iar cele din soiuri mai rare se vând cu 20 de lei/kg.

Varza costă 10 lei/kg, conopida-25, iar broccoli-38 de lei.

Dacă încă nu ați pus la borcane păstăi verzi, zilele acestea, veți da 35 de lei pentru un kilogram. Dovleceii costă 7 lei/kg. Meșterițele la împletit sarmale vor plăti 15 lei pentru 100 de frunze de vie numai bune de conservat pentru iarnă.

Și ce fel de murături fără condimente? Mărarul uscat costă 6 lei o legătură, rădăcina de pătrunjel – 60 de lei kilogramul, iar o legătură de țelină se vinde cu 6-7 lei. Pentru ardeii iuți, vânzătorii cer 20-30 de lei/kg. Dacă vă doriți să aveți și varietate de culoare în borcan, atunci va trebui să dați 40 de lei pentru un kilogram de ardei iuți de culoare portocalie. Ceapa costă între 10 și 15 lei kilogramul, iar usturoiul – 50 și 60 de lei/kg.

Spor la gătit!
 
 

CONSERVELE PENTRU IARNĂ BAT TARE LA BUZUNAR. Care este prețul legumelor de sezon, vedeți în material

CONSERVELE PENTRU IARNĂ BAT TARE LA BUZUNAR

Care este prețul legumelor de sezon, vedeți în material

CONSERVELE PENTRU IARNĂ BAT TARE LA BUZUNAR. Care este prețul legumelor de sezon, vedeți în material

loading ...