https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.75 EUR
17.70 USD
0.24 RUB
4.19 RON
0.67 UAH
CRESC PREȚURILE LA LEGUMELE DE IMPORT. Ce spun producătorii?

CRESC PREȚURILE LA LEGUMELE DE IMPORT. Ce spun producătorii?

25 jan 2021

Săptămâna trecută în Moldova prețurile medii cu ridicata pentru culturile rădăcinoase au crescut în medie cu 0,5 lei / kg. Astfel, prețul la cartofi și morcov s-a majorat până la 3,5 lei / kg (0,21 dolari / kg), iar la ceapă galbenă - până la 3 lei / kg (0,18 dolari / kg). Potrivit operatorilor pieței de fructe și legume din țară, prețurile au crescut la produselor de înaltă calitate importate din țările UE pentru lanțurile de supermarketuri de către întreprinderile comerciale mari. Drept urmare, prețul maxim cu ridicata la cartofi a crescut la 4,5 lei / kg (0,27 USD / kg), morcovi - 4 lei / kg (0,24 USD / kg), ceapă - până la 3,5 lei / kg (0, 21 USD kg).
 
Creșterea prețurilor la legumele „setului de borș” la sfârșitul lunii ianuarie a fost destul de neașteptată. Nu demult, EastFruit a raportat, citând traderii, că au intrat în 2021 cu depozite pline de legume nevândute și că în această iarnă prețurile lor au înregistrat cel mai mic preț din ultimii trei-patru ani. Dat fiind acest lucru, operatorii pieței de fructe și legume din Moldova nu sperau la o creștere a prețurilor la legumele de bază mai devreme de începutul lunii februarie.
 
Experții organizațiilor de producători agricoli leagă creșterea „neplanificată” a prețurilor cu faptul că, potrivit studiilor de piață, spre finele lunii curente cererea consumatorilor din Chișinău și alte câteva orașe mari față de legumele din „setul de borș” s-a majorat ușor. În același timp, orășenii completează stocurile de alimente epuizate în timpul sărbătorilor din supermarketuri, unde pot găsi un sortiment vast de legume spălate și în ambalaje de calitate înaltă, marfă ce este nelipsită de pe rafturi.
FRUCTELE MOLDOVENEȘTI, PRINTRE CELE MAI PREFERATE DE RUȘI. Cinci companii participă la WorldFood Moscow
24 sep 2021
NORMA DE SEMĂNAT ȘI RECOLTA GRÂULUI DE TOAMNĂ sau ce înseamnă MMB?
23 sep 2021
S-AU ÎNTÂLNIT CU DEPUTAȚII: Ce au discutat producătorii de fructe cu membrii Comisiei parlamentare de profil
23 sep 2021
ÎN PREMIERĂ PRUNELE DIN GĂGĂUZIA EXPORTATE ÎN OLANDA. Ce spune compania care a dat startul
23 sep 2021

CRESC PREȚURILE LA LEGUMELE DE IMPORT. Ce spun producătorii?

CRESC PREȚURILE LA LEGUMELE DE IMPORT

Ce spun producătorii?

CRESC PREȚURILE LA LEGUMELE DE IMPORT. Ce spun producătorii?

loading ...