CU CE STROPIM LEGUMELE ÎNGĂLBENITE DIN CAUZA ARȘIȚEI?

22 jul 2024
Frunzele roșiilor, castraveților și ale altor plante legumicole se îngălbenesc adesea din cauza vremii calde, ceea ce poate duce la recolte de slabă calitate și chiar la uscare. Pentru soluționarea acestei probleme putem pregăti în condiții de casă un fertilizant natural.
 
Pentru a prepara un îngrășământ natural eficient, dizolvați o cantitate mică de permanganat de potasiu (pe vârful unui cuțit) în 3 litri de apă. Apoi adăugați 1 cană de lapte la soluția de permanganat de potasiu și amestecați bine. Adăugați încă 10 picături de iod pentru a crește eficiența.
 
Luați 0,5 litri din această soluție, adăugați 1 lingură de bicarbonat de sodiu și amestecați bine pentru a dizolva. Amestecați soluția de bicarbonat de sodiu cu soluția rămasă fără sodă și amestecați bine.
 
Diluați 1 cană de produs finit cu 5 litri de apă pentru a pulveriza. Pentru o eficacitate optimă, tratamentul trebuie repetat după trei săptămâni.
 
De ce se îngălbenesc frunzele legumelor?
Lipsa luminii. Frunzele din grădină devin adesea galbene din cauza lipsei de lumină.
 
Paraziții. Afidele și acarienii sug seva din plantă, cauzând îngălbenirea și uscarea frunzelor. Remediile populare descrise mai jos pot fi folosite împotriva acestor dăunători.
 
Exces/lipsă de umiditate. În mod ideal, frunzele galbene nu ar trebui să apară pe castraveți dacă udați de două-trei ori pe săptămână. În verile călduroase, ar trebui să udați în fiecare zi, dar numai la rădăcini, astfel încât frunzele și tulpinile să nu se ude, ceea ce poate provoca putregai.
 
Ciupercile. Petele de rugină de pe frunze sunt adesea primul semn al unei boli fungice. Ciupercile provoacă letargie în plante și le pot distruge complet dacă nu sunt tratate corespunzător.
 
Rădăcini deteriorate. Deteriorarea mecanică a rădăcinilor poate apărea la plivit sau ruperea buruienilor. Aveți grijă să nu deteriorați rădăcinile castraveților.
 
 
loading ...