DE CE NU RODESC CASTRAVEȚII? Cauze și remedii

05 jul 2024
O plantă de castraveți va înflori, dar nu va produce fructe dacă există o lipsă de  flori masculine sau feminine pe plantă. Lipsa fructelor va apărea și din cauza polenizării slabe. Condițiile de creștere (cum ar fi temperatura, vremea și nivelul de azot) afectează, de asemenea, polenizarea și producția de flori.
 
Lipsa florilor feminine
Este important să amintim că majoritatea plantelor de castraveți sunt monoice - aceasta înseamnă că florile masculine și feminine se găsesc pe aceeași plantă, dar nu se autopolenizează.
 
Chiar dacă aveți o mulțime de flori masculine și feminine pe planta dvs. de castraveți, ar putea exista totuși o întârziere în apariția fructelor. Acest lucru se datorează faptului că  castraveții au nevoie de albine pentru a transporta polenul de la florile masculine la cele feminine. Este posibil să aveți lipsă de albine în curtea dvs din cauza utilizării pesticidelor (de către dvs., un vecin sau o afacere din apropiere).
 
Cum să polenizezi manual  florile de castraveți
Există mai multe moduri de a poleniza manual florile de castraveți. Poți să folosești o perie cu peri moi (cum ar fi o periuță de dinți) sau un tampon de vată. Atinge staminele din interiorul florii masculine de interiorul florii feminine.
 
Temperatura este un alt factor ce contează atunci când vine vorba de formarea  florilor pentru  plantele de  castraveți. Când este cald, planta de castraveți tinde să producă mai multe flori masculine. La temperaturi mai scăzute, o plantă de castraveți produce mai multe flori feminine. Varietatea de castraveți afectează, de asemenea, modul în care planta răspunde la diferite temperaturi. Soiul contează și în ceea ce privește momentul în care ar trebui să fie plantat un castravete, cât timp va dura să se formeze  florile și cât durează fructul pentru a se maturiza.
 
Nu ați ciupit plantele de castraveți
Ciupirea începe când planta are cinci frunze și își va forma mulți lăstari laterali unde se află mai multe flori feminine și fructe de castraveți. Panta de castraveți, neciupită, are o tulpină lungă cu foarte puțini lăstari laterali și puține fructe. Nu e niciodată prea târziu să ciupiți vârfurile la plantele de castraveți.
 
Sursa: Petunia
loading ...