ÎNGRĂȘĂMÂNT NATURAL PENTRU ARDEI ȘI TOMATE ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ

01 aug 2023
Prepararea unui îngrășământ natural bogat în potasiu, eficient pentru cultivarea vinetelor, ardeilor, roșiilor și a altor plante, este simplă. Îngrășământul cu potasiu ajută la producerea de fructe bune și sănătoase, dar cum îl obținem?
 
Pentru a obține un îngrășământ capabil să asigure beneficiile enumerate mai sus, pe lângă utilizarea cojilor de banană (cunoscută printre internauți), vom folosi și toate deșeurile pe care le aruncăm din bucătărie în fiecare zi. De exemplu, trebuie să știți că și cojile de cartofi sunt bogate în potasiu. Se spune că cojile de cartofi conțin de două ori mai mult potasiu decât cojile de banană.
 
Pe lângă potasiu, ele conțin și minerale foarte importante precum magneziu, calciu și fosfor, care sunt esențiale pentru creșterea plantelor și pentru obținerea unor culturi abundente. După ce am înțeles importanța resturilor pe care le producem în fiecare zi în bucătărie, iată cum să obțineți în scurt timp un îngrășământ natural puternic cu coji de cartofi, fără a cheltui nimic.
 
Cum facem acasă un îngrășământul bogat în potasiu

Cojile de cartofi conțin amidon, care este important pentru stimularea creșterii plantelor, glucoză, care este esențială pentru producerea proteinelor și menținerea acestora rezistente chiar și iarna, și săruri minerale, care sunt esențiale pentru o creștere sănătoasă și viguroasă. Obținerea unui îngrășământ organic ieftin și foarte puternic este simplă cu cojile de cartofi:
 
  • Tăiați cojile cartofilor în bucăți mici;
  • Puneți-le într-un vas și acoperiți-le cu apă;
  • Lăsați-le la macerat timp de 2 zile.
  • Apoi, trebuie să filtrați conținutul cu o sită.
 
Soluția rezultată este foarte concentrată în potasiu, așa că va trebui să o diluați. Adăugați 5 litri de apă la fiecare litru de lichid de coajă de cartofi obținut. Cu acest îngrășământ vei putea uda toate plantele din grădină, vinete, castraveți, ardei, roșii și multe altele.
 
Folosește îngrășământul la fiecare 15 zile și vei vedea că plantele vor crește puternice și viguroase, producând multe fructe. De asemenea, poți folosi piure de cartofi rămas, îngropându-l în grădină sau îl poți pune în compost.
 
După cum puteți vedea, obținerea unui îngrășământ excelent pentru plante de grădină este foarte ușoară, nu costă nimic și veți economisi foarte mult!
 
Sursa: Agricultura la costum
loading ...