LEGUMICULTORII AU VOTAT CONSTITUIREA ASOCIAȚIEI PRODUCĂTORILOR DE LEGUME DIN MOLDOVA

20 mar 2024
După mai multe întruniri în toate regiunile țării, legumicultorii au făcut un pas important: Adunarea Generală de constituire a Asociației Producătorilor de Legume. Prin vot unanim, s-a decis formarea Asociației, care să-i unească, să-i reprezinte și să le apere interesele.
 
În cadrul Adunării, participanții au votat statul Asociației, au identificat principalele direcții de activitate, au stabilit suma cotizației anuale, criteriile de eligibilitate ale membrilor Asociației, au ales consiliul de administrare, format din 15 membri, au elaborat prima rezoluție, care include recomandări privind îmbunătățirea politicilor agricole de susținere a sectorului, inclusiv celor de subvenționare, pe care au transmis-o la MAIA.
 
Petru Puțuntică, Membru al Consiliului de administrare al Asociației Producătorilor de Legume, Președintele Adunării Generale:

Mă bucur pentru succesele pe care le-am atins împreună cu partenerii de la FARM și colegii din teritoriu. În sfârșit, am reușit să înființăm asociația. Urmează procedurile juridice de înregistrare și alegere a directorului general, directorului executiv.
 
Cred că va fi un început bun. Pașii următori trebuie să fie foarte activi. Trebuie să ne cunoască lumea din domeniul agricol. Noi trebuie să ne promovăm în cadrul structurilor de stat, să acordăm asistență colegilor membri ai asociației.
 
În perioada decembrie 2023 - ianuarie 2024, FARM a organizat o campanie de mobilizare a legumicultorilor la nivel național. În jur de 400 de legumicultori au fost informați despre beneficiile asocierii. Activitățile au fost posibile datorită susținerii Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală, USAID.
 
Pentru mai multe detalii, vedeți materialul VIDEO.
loading ...