ORHEI- VIT A RĂMAS FARĂ 100 TONE DE PRODUSE. PATRU CONTAINERE I-AU FOST CONFISCATE ÎN PORTUL DIN ODESSA

19 mar 2022
Unul dintre cei mai mari producători de sucuri din Republica Moldova a rămas fară 100 tone de produse. Patru containere i-au fost confiscate în portul din Odessa, iar sucul ar fi fost deja distribuit cetăţenilor ucraineni, potrivit deciziei autorităţilor ucrainene. Marfa în valoare peste 100 de mii de euro trebuia să ajungă în China.

Directorul companiei de conserve din Orhei a aflat aseară că sucurile nu mai sunt în drum spre China ci au rămas în Ucraina. Pentru cele patru containere confiscate în portul Odessa, producătorul primise deja banii.

SIMION MUDREA, directorul fabricei de sucuri: „Din port au fost confiscate şi îndreptate spre regiunele care sunt mai vulnerabile din Ucraina.  În port au fost nu doar ale noastre acolo sunt mai multe, care cu paste făinoase, care cu crupe cu apă care au fost confiscate printr-un ordin al ministrului apării al Ucrainei şi au fost îndreptate care spre Doneţk. Jurişti noştri vor începe să depună actele în privinţa portului că nu au dat containerele la timp care erau pedistinate încolo”.

Producătorul aşteaptă să fie înştiinţat oficial despre cele întâmplate. Din cauza războiului  ruso-ucrainean relaţiile comerciale i-au fost zdruncinate. Din Ucraina procura ambalaje şi tot prin Ucraina exporta în Asia şi unele state europene.

SIMION MUDREA, directorul fabricei de sucuri: „Portul Giurgiuleşti la noi nu poate să primească aşa containere şi tragem nădejde la Constanţa că se va descărca, pentru toate corăbiile din Odesa sunt redecţionate spre Constanţa”.

Potrivit asociţiei producătorilor de conserve, companiile işi redirecţionează exporturile spre ţările UE, sau chiar spre Canada.

sursa:tvrmoldova.md
 

ORHEI- VIT A RĂMAS FARĂ 100 TONE DE PRODUSE. PATRU CONTAINERE I-AU FOST CONFISCATE ÎN PORTUL DIN ODESSA

ORHEI- VIT A RĂMAS FARĂ 100 TONE DE PRODUSE

PATRU CONTAINERE I-AU FOST CONFISCATE ÎN PORTUL DIN ODESSA

ORHEI- VIT A RĂMAS FARĂ 100 TONE DE PRODUSE. PATRU CONTAINERE I-AU FOST CONFISCATE ÎN PORTUL DIN ODESSA

loading ...