PREȚUL LA MIEZUL DE NUCĂ, CEL MAI SCUMP DIN ULTIMII CINCI ANI. Cât costă și ce spun producătorii

06 dec 2021

Până la sfârșitul primei săptămâni a lunii decembrie, în Republica Moldova prețul mediu angro la miezul de nucă, comparativ cu cel de la finele lui octombrie, a crescut cu 5 lei/kg. Și a ajuns să coste până la 125 lei/kg. În același timp gama de prețuri este foarte variată: de la 110-115 lei/kg pentru sferturi întunecate, la 130 lei/kg pentru jumătățile mai deschise la culoare. Pentru miezurile mari de nucă decojite din soiurile americane și franceze unii traderi sunt dispuși să plătească chiar și mai mult, anunță AGROMEDIA cu referire la EastFruit.
 
La începutul lunii decembrie a anului trecut, prețul mediu pentru miezul de nucă în Moldova era semnificativ mai mic - 85 lei/kg, diapazonul de prețuri ajungând până la 80-90 lei/kg. În ultimii cinci ani, prețul mediu cu ridicata pentru miezul de pe piața moldovenească până de curând nu a depășit 100 lei/kg.
 
Anterior, EastFruit menționa că majorarea prețurilor la nuci în Moldova e un proces previzibil. Așadar, la sfârșitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, membrii Uniunii Asociatilor Producatorilor de Culturi Nucifere din RM (UAPCN) au considerat ca până de Crăciun acest produs să ajungă cca 140 lei per kg. Motivul optimismului este cererea mare de miez de nucă din partea exportatorilor și, cel mai important, disponibilitatea acestora de a crește prețurile de cumpărare aproape în fiecare săptămână. Conform prognozelor UAPCN, în condițiile de cerere ridicată și de prețuri angro în creștere dinamică, aproximativ 80-90% din noua recoltă de nuci va fi vândută până la sfârșitul anului 2021.
 
Este greu de spus în ce măsură aceste așteptări vor fi justificate. Cererea mare de nuci pe piața internă se va menține, probabil, cel puțin încă două săptămâni. Cu toate acestea, oferta de produse de calitate este în scădere, deoarece soldurile de stoc sunt deja limitate. Și nu este cert că o creștere suplimentară a prețurilor de achiziție în acest sens poate schimba ceva.
 
Sursa: east-fruit.com
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

PRINCIPALELE BOLI ALE ARDEIULUI. Simptome, prevenire și combatere

05 jul 2022

CUM SCĂPĂM DE COROPIȘNIȚE? Capcane cu miere, bere sau melasă. Măsuri agrotehnice de combatere

01 jul 2022

OLANDEZII, INTERESAȚI DE CIREȘELE MOLDOVENEȘTI. Cea care i-a convins este Mariana Pâslaru din Ustia, Dubăsari

29 jun 2022

DE CE CRAPĂ ROȘIILE? Cauze și metode de prevenire

23 jun 2022

CASTRAVEȚII ÎNFLORESC, DAR NU DAU ROADE? Soluția florilor goale, AICI

22 jun 2022

PREȚUL LA MIEZUL DE NUCĂ, CEL MAI SCUMP DIN ULTIMII CINCI ANI. Cât costă și ce spun producătorii

PREȚUL LA MIEZUL DE NUCĂ, CEL MAI SCUMP DIN ULTIMII CINCI ANI

Cât costă și ce spun producătorii

PREȚUL LA MIEZUL DE NUCĂ, CEL MAI SCUMP DIN ULTIMII CINCI ANI. Cât costă și ce spun producătorii

loading ...