ROSSELKHOZNADZOR CERE DIN NOU RESTRICȚII PENTRU PRODUSELE VEGETALE MOLDOVENEȘTI. Despre ce fructe și legume este vorba nu au specificat

09 aug 2022
Rosselkhoznadzorul rusesc informează că a cerut restricții pentru anumite produse vegetale moldovenești. Despre care produse anume este vorba nu specifică, în schimb menționează care sunt motivele.

Rosselkhoznadzor este îngrijorat de frecvența detectării obiectelor de carantină în produsele vegetale din Moldova și reamintește eventuala introducere a restricțiilor, se arată într-un comunicat plasat pe situl oficial al Rosselkhoznadzor.

Potrivit agenției, în iulie s-au înregistrat 13 cazuri de depistare a cinci tipuri de obiecte de carantină pentru țările UEE. Printre acestea se numără molia orientală, musca orientală a fructelor și musca mediteraneană a fructelor, precum și putregaiul brun de monilioză și ambrozia din frunze de salvia.

Rușii menționează însă că: În ciuda unei note trimise de Serviciu în iulie 2022 pentru a lua în considerare posibila introducere a restricțiilor temporare, furnizarea de produse vegetale contaminate pe piața internă continuă.

De asemenea, Rosselkhoznadzor menționează că în total, în 2021 și 2022, 93 de fapte de detectare a 11 tipuri de obiecte de carantină au fost găsite în produse vegetale care au venit din Moldova pe teritoriul Rusiei.
Despre ce produse vegetale anume este vorba, nu este specificat.
loading ...